Naoružani Deda Mraz u elitnom klubu u Istanbulu ubio 39 ljudi, nestao preodeven

Izvor: Prva.rs, 01.Jan.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružani Deda Mraz u elitnom klubu u Istanbulu ubio 39 ljudi, nestao preodeven

Istanbulski guverner Vasip Sahin rekao je da je ubijeno najmanje 35 ljudi, a desetine su lakše ili teže ranjene.
Napad se dogodio u poznatom noćnom klubu Reina u elitnom delu grada, na evropskoj strani, u Bešiktašu. U klubu je u trenutku napada bilo oko 600 ljudi. Zasad se ne zna šta je sa napadačima, niti koliko ih je bilo.
Lokalni mediji prenose da su u napadu učestvovala dvojica napadača, ali postoje i informacije da je u pitanju bio usamljeni napadač.
Takođe, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << se da se jedan od napadača zabarikardirao u klubu.
Klub su opkolile specijalne policijske snage, oklopna vozila, a na licu mesta su hitne službe i više desetina ambulantnih vozila.
Policija evakuiše oblast oko kluba, a angažovani su i obalska straža i spasioci, jer su ljudi iz kluba u panici skakali u more.
Napad se dogodio na isteku prvog sata 2017. godine, a napadač ili napadači su bili naoružani automatskim puškama, najverovatnije "kalašnjikovima".
Među žrtvama je i jedan policajac, koji je bio na vratima kluba.
"U pitanju je teroristički napad. Vatra je otvorena na ulazu u klub, gde su ubijeni jedan policajac i jedan od posetliaca, a zatim je brutalni napad nastavljen i u unutrašnjosti gde je otvorena nasumična vatra", rekao je guverner Sahin.
Noćni klub i restoran "Reina" nalazi se na Bosforu i jedan od najpoznatijih klubova u gradu. Omiljeno je mesto za turiste, ali i za poznate ličnosti, pevače, glumce i fudbalere.
Kako prenose mediji, u "Reini" su kao gosti viđane i svetske zvezde kao što su Sting, Žizel Bundšen i Pariz Hilton.
Strahuje se da bi među žrtvama moglo da bude i stranih državljana.
Turske vlasti su saopštile da se uvodi embargo na izveštavanje o ovom napadu, što je uobičajena praksa kada su u pitanju ovakve situacije.
U Istanbulu su pojačane mere bezbednosti zbog niza terorističkih napada i bezbednosnih izazova u zemlji, a za novogodišnju noć je angažovano oko 20.000 policajaca.
Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

(UZNEMIRUJUĆE +18) POKOLJ U ISTANBULU: Snimljena devojka koja se gušila u sopstvenoj krvi

Izvor: Kurir, 01.Jan.2017

...20:40 - Turska policija objavila je fotografiju mogućeg napadača na noćni klub u Istanbulu..#Turkey #Istanbul - #Reina attacker might have been identified, acc to Acun: A member of the “Turkistan Brigades” of #ISIL No off conf pictwittercom/yqNPrMi9Ea..19:00 - Francuski ministar spoljnih poslova...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.