Naoružani Albanci PUCAJU na srpske kuće kod Kuršumlije: Upadaju u sela i seku šume BEZ STRAHA

Izvor: Večernje novosti, 14.Jan.2020, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naoružani Albanci PUCAJU na srpske kuće kod Kuršumlije: Upadaju u sela i seku šume BEZ STRAHA

Albanske šumokradice nesmetano seku šumu u tom administrativnom pojasu dok su krađe šume pogotovo intenzivne u danima vikenda Albanske šumokradice iz podujevskih sela pucale su u nedelju u više navrata iz automatskog oružja na srpske kuće u kuršumlijskom selu Rastelica na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom. Naime, prema svedočenju malobrojnih meštana koji sporadično odlaze da oviđu svoje kuće, albanske šumokradice nesmetano seku šumu u tom administrativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pojasu dok su krađe šume pogotovo intenzivne u danima vikenda. -Svakog dana seku našu odnosno državnu šumu, vikendom su te krađe pogotovu izražene jer traju po čitav dan. Tako sam u nedelju bio u dvorištu kada sam ih jasno video kako silaze niz brdo. Jer oni prvo pošalju nekoga da stražari i prati put kako bi video hoće li naići vojska ili policija dok oni nesmetano kradu šumu. Taj stražar u slučaju da se neko od naših bezbednosnih službi pojavi dojavi šumokradicama a on se polako, vrati kroz šumu nazad sa druge strane administrativne linije-priča nam čovek rodom iz Rastelice koji živi u Kuršumliji ali povremeno dolazi u rodni kraj da obiđe kuću i imanje. Pročitajte još - Albanci opet kradu šume, zaplenjeni traktori i testere Dok objašnjava da ne želi da mu spominjemo ni inicijale jer se Albanci potom raspituju ko se žali na njihove upade i pokušavaju da uspostave telefonske kontakte sa njima, naš sagovornik ističe da se posle pucnjave koja se u nedelju ponavljala u više navrata boji da odlazi u svoje selo u kojem trenutno živi jedan jedini stanovnik. Ističe da je jedino rešenje sprečavanja krađe šume ali i zaštite nekadašnjih žitelja koji u selo odlaze povremeno a pogotovu leti, stacioniranje policijskog punkta u selu, što su nekadašnji žitelji koji sada povremeno odlaze u Rastelicu i inicirali i zahtevali od policije.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

ALBANSKE ŠUMOKRADICE PUCALE NA SRBE: U krađu uvek sa sobom nose AUTOMATSKE PUŠKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020

Albanske šumokradice iz podujevskih sela pucale su u nedelju u više navrata iz automatskog oružja na srpske kuće u kuršumlijskom planinskom selu Rastelica na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom!..Oni imaju već razvijen sistem i prvo ide izvidnica, a onda upadaju sa "alatom" za krađu...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.