Namirnice koje nikako ne treba čuvati u frižideru

Izvor: N1 televizija, 05.Jan.2018, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Namirnice koje nikako ne treba čuvati u frižideru

Mnogi misle da sve namirnice treba stavljati u frižider kako bi duže trajale, ali nije baš tako. Veliki broj namirnica koje kupujemo možemo bez ikakve brige odložiti na kuhinjske police, a one će u tom slučaju čak zadržati i bolji ukus.

Evo nekih namirnica koje ne treba čuvati u frižideru.

Bosiljak: Nasuprot onome što mnogi misle, bosiljak se ne čuva na hladnoj temperaturi jer u tom slučaju gubi aromu, pa čak i upija druge mirise iz frižidera. Najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je čuvati ga u zatvorenoj posudi na suvom mestu, piše Korijere.

Lubenica: Staviti celu lubenicu u frižider dovoljno je težak poduhvat da navede na zaključak da je bolje čuvati je na sobnoj temperaturi. Tako, tvrde stručnjaci, nivo antioksidanata ostaje viši. To ne važi, naravno, za kriške lubenice, koja se moraju čuvati na niskoj temperaturi.

Krompir: Sve vrste krompira najbolje je čuvati na suvom, tamnom mestu. Ovo pravilo ne važi za već kuvani krompir.

Beli luk: Treba ga čuvati na sobnoj temperaturi i na mestu gde nema vlage. Isto važi i za crni luk.

Jaja: U pogledu trajanja, potpuno je svejedno da li se jaja čuvaju u frižideru ili van njega. To se ne može reći za ukus koji se menja u zavisnosti od visine temperature.

Kafa: Aroma kafe najjača je neposredno posle mlevenja, a zatim ona postepeno slabi. Ukoliko se čuva na hladnom ili u otvorenoj posudi, kafa tada još brze gubi svoj ukus.

Paradajz: U frižideru mu se menja ukus, boja i tvrdoća, za puniji ukus bolje je držati ga u nekoj kutiji na suvom, u kuhinji.

Čokolada: Njen ukus je nekoliko puta jači ukoliko se čuva na sobnoj temperaturi.

Hleb: U frižideru hleb postaje vlažna i kompaktna masa, zato je bolje čuvati ga u običnoj korpici.

Bundeva: Najbolje je čuvati je na suvom, tamnom i dobro provetrenom mestu. Savršeno mesto bi bilo mračna ostava ili podrum. Na sobnoj temperaturi treba držati i avokado, banane, jabuke i narandže.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Namirnice koje nikako ne treba čuvati u frižideru

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jan.2018

Mnogi misle da sve namirnice treba stavljati u frižider kako bi duže trajale, ali nije baš tako. Veliki broj namirnica koje kupujemo možemo bez ikakve brige odložiti na kuhinjske police, a one će u tom slučaju čak zadržati i bolji ukus...Bosiljak..Nasuprot onome što mnogi misle, bosiljak se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.