Nameravali da sruše spomenik teroristima u Preševu

Izvor: Press, 23.Dec.2012, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nameravali da sruše spomenik teroristima u Preševu

Prema prvim informacijama, četrnaest mladića je sa tri vozila krenulo iz pravca Beograda ka jugu Srbije, ali ih je policija zaustavila i odvela u stanicu na ispitivanje, koje je trajalo nekoliko sati. Mladići su priznali da su krenuli put Preševa, ali, kako su rekli, samo u posetu tom gradu.
Protiv njih trojice je podneta prekršajna prijava po Zakonu o oružju i municiji, dok su ostali nakon saslušanja pušteni.
- Trojica su privedena kod sudije za prekršaje jer su kod sebe imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << određene predmete koji se mogu smatrati oružjem kao što su pajseri, bokseri.... ali vatrenog oružja nije bilo, zbog čega je podneta prekršajna, a ne krivična  prijava. Oni su nošenje spornih oruđa obrazložili svojim navodnim angažovanjem u poslovima privatnog obezbeđenja - rečeno je u niškoj policiji.
Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je nekoliko puta najavljivao da će spomenik u Preševu biti uklonjen. Na njemu su imena 27 pripadnika OVPMB koji su poginuli tokom oružanih sukoba sa vojskom i policijom na jugu Srbije.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija sprečila grupu mladića da poruši spomenik u Preševu

Izvor: juGmedia, 23.Dec.2012

NIŠ – Niška policija osujetila je danas grupu od 14 mladića iz Beograda, Kruševca i Šapca koji su nameravali da poruše sporni spomenik albanskim teroristima u Preševu...Policija je reagovala na dojavu i zaustavila ih kod naplatne rampe „Nais“. Proveli su nekoliko sati na ispitivanju u policiji...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.