Policija sprečila grupu mladića da poruši spomenik u Preševu

Izvor: juGmedia, 23.Dec.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija sprečila grupu mladića da poruši spomenik u Preševu

NIŠ – Niška policija osujetila je danas grupu od 14 mladića iz Beograda, Kruševca i Šapca koji su nameravali da poruše sporni spomenik albanskim teroristima u Preševu.

Policija je reagovala na dojavu i zaustavila ih kod naplatne rampe „Nais“. Proveli su nekoliko sati na ispitivanju u policiji a zatim su svi, osim trojice pušteni. Protiv ove trojice podnete su prekršajne prijave zbog kršenja Zakona o oružju i municiji.

Kod njih nije pronađeno vatreno oružje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ali se terete zbog držanja hladnog oružja, odnosno pajsera, macola i boksera.

Oni su negirali da su imali rušilačke namere.

Spomenik pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Medvedje i Bujanovca postavljen je krajem novembra otkriven u Preševu. Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je nekoliko puta najavljivao da će spomenik u Preševu biti uklonjen. Na njemu su imena 27 pripadnika OVPMB koji su poginuli tokom oružanih sukoba sa vojskom i policijom na jugu Srbije.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni mladići koji su krenuli u Preševo da ruše spomenik

Izvor: Večernje novosti, 23.Dec.2012

NIŠ - Niška policija je u nedelju ujutru zaustavila vozila beogradske registracije u kojima je bilo 14 mladića iz Beograda, Šapca i Kruševca koji su navodno krenuli da poruše sporan spomenik u Preševu. Policija ih je zaustavila kod naplatne rampe Nais i svi su zatim dovedeni do Policijske stanice...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.