Nakon tri meseca: Sprema se otvaranje manjih prelaza između Slovenije i Hrvatske

Izvor: B92, 10.Jun.2020, 16:28

Nakon tri meseca: Sprema se otvaranje manjih prelaza između Slovenije i Hrvatske

Manji granični prelazi Hrvatske sa Slovenijom koji su zbog epidemije koronavirusa zatvoreni već skoro tri meseca mogli bi uskoro opet da budu otvoreni.

Kako je za Slovenski radio izjavio Lado Bradač iz Uprave za policiju slovenačkog MUP-a, do otvaranja većih malograničnih prelaza koji su zatvoreni polovinom marta moglo bi da dođe već u poneđeljak 15. juna, a nakon toga bi se do 29. juna otvorili i svi ostali.

Bradač je dodao da su razgovori o tome u toku između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slovenačke i hrvatske policije, kako bi se izvršile sve pripreme.

Dodaje se da se radi o 27 pograničnih prelaza duž hrvatsko-slovenačke kopnene granice koji su u prvom redu namenjeni za lokalno stanovništvo - vlasnike zemlje i nekretnina u obe države, za zaposlene na drugoj strani granice koji zbog toga granicu svaki dan prelaze zbog odlaska na posao, prenosi Hina.

To su međudržavni prelazi koje ne mogu koristiti državljani trećih zemalja, odnosno onih izvan EU.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.