Nakon ostavki najbližih saradnika: Tereza Mej imenovala novog šefa kabineta

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2017, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon ostavki najbližih saradnika: Tereza Mej imenovala novog šefa kabineta

Mej je rekla da želi da prouči izbore i zašto nisu dali rezultat za koji se nadala

Britanska premijerka Tereza Mej imenovala je novog šefa kabineta posle ostavki dvoje njenih najbližih saradnika.

"TEREZA MEJ, SRAM TE BILO!": Hiljade Britanaca traži povlačenje poziva Trampu! (GALERIJA)

Gavin Barvel, bivši ministar za stanovanje, zameniće šefa kabineta Nika Timotija i premijerkinu savetnicu Fionu Hil koji su danas podneli ostavke. Mnogi su smatrali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njih dvoje krivim za neuspeh Konzervativaca na izborima.

Barvel je bio jedan od konzervativnih poslanika koji je ostao bez svog poslaničkog mesta na izborima u četvrtak, na kojima je Konzervativna stranka izgubila parlamentarnu većinu.

Zbog lošeg rezultata povećao se pritisak na Terezu Mej da podnese ostavku ali ona je rekla da će ostati i voditi Britanju tokom pregovora o izlasku iz Evropske unije.

i dodala da će Gavin imati važnu ulogu u tome.

Severnoirska Demokratska unionistička partija (DUP) dogovorila se u principu o sporazumu za pružanje podrške konzervativnoj vladi, objavljeno je danas iz Dauning strita.

Mej je i najavila da će raditi sa Demokratskom unionističkom partijom (DUP) i da će formirati manjinsku vladu uz jihovu podršku.

Konzervativci Tereze Mej su osvojili 318 mesta u parlamentu i najjača su stranka posle izbora, ali nemaju potrebnu većinu od 326 mesta. Fali im osam mesta, dok DUP ima deset mesta u parlamentu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.