Nakon ometanja, novčane kazne za poslanike opozicije

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2016, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon ometanja, novčane kazne za poslanike opozicije

Administrativni odbor Skupštine Srbije novčano je danas kaznio osam poslanika opozicije zbog ometanja rada tokom sednica parlamenta.

Sednica je kratko trajala, oko 10 minuta, a predsedavajući Odbora Aleksandar Martinović (SNS) nije dozvolio nikom od opozicije da se javi za reč, niti da reklamira povredu poslovnika.

Nakon što je Martinović zatražio glasanje o objedinjavanju tačaka dnevnog reda, poslanik SRS Nemanja Šarović zatražio je reč zbog povrede Poslovnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali je predsednik Odbora to zanemario i nastavio da čita obrazloženja, a potom zatražio od članova Odbora da glasaju za dnevni red.

"Dužan si da mi daš reč. Vidim da ti treba osveženje", rekao je Šarović. Na to je Martinović rekao: "Moguće".

Poslanik Dveri Boško Obradović koji nije član Odbora, zapitao je zašto je sednica sazvana ako predsedavajući hoće da je vodi bez opozicije.

Poslanica Pokreta Dosta je bilo (DJB) Branka Stamenković upitala je kolege iz SNS da li smatraju da je u redu da se sednica vodi na ovaj način, dok je poslanica DS Aleksandra Jerkov ukazala predsedniku Odbora da nikoga nije pitao da li želi reč.

Za to vreme Martinović nije prekidao svoje izlaganje.

Lider DJB Saša Radulović u jednom trenutku ustao i aplaudirao, a njemu su se pridružili i ostali poslanici te stranke, a potom su i napustili salu, a Branka Stamenković rekla je da poslanici koji žele da potpišu zahtev za smenu Martinovića to mogu da urade posle sednice Odbora.

Nemanja Šarović iz SRS ocenio je da sve poslanike koji glasaju na današnjoj sednici treba da bude sramota zbog toga.

"Sve treba da vas bude sramota koji učestvujete na ovaj način. I Vas Marinika (Tepić). Kako te nije sramota Konstantinoviću (Nenad) da budeš zamenik predsednika Odbora. Ovo nije radila ni DS u najgorim danima", kazao je Šarović.

Marinika Tepić (LSV) kazala je da ona ne glasa jer nema kompjuter i dodala: "Vi priželjkujete Odbor za evropske integracije".

Milorad Mirčić nazvao je poslanike SNS "džeparošima i secikesama".

"Hoćeš i meni da zavučeš ruku u džep. Šta smo mi, budale i idioti", zapitao je on.

Boško Obradović iz Dveri rekao je da se 20 poslanika iz opozicije javilo za reč i da je Martinović to ignorisao.

Poslanici Saša Radulović, Milan Lapčević, Tatjana Macura, Nenad Božić, Balša Božović, Branislav Mihajlović, Goran Ješić i Branka Stamenković novčano su kažnjeni odbitkom u rasponu od 10 do 50 odsto od poslaničke plate.

Sednici nisu prisustvovali poslanici LDP koji nemaju ni članove ni zamenike u Administrativnom odboru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.