Nakon izbora zakoni se povlače iz skupštinske procedute

Izvor: RTS, 19.Maj.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon izbora zakoni se povlače iz skupštinske procedute

U skupštinskoj proceduri trenutno se nalazi osam zakonskih predloga koje je do marta predlagala Vlada Srbije, a oni će posle formiranja novog saziva republičkog parlamenta, iako ne postoji propis koji to definiše, biti povučeni iz procedure zbog uobičajene prakse Vlade da to učini posle izbora.
Vlada je poslednji zakon uoči početka kampanje i izbornog procesa poslala 27. februara, a reč je o Predlogu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zakona o uslugama, a pored njega u proceduri je još sedam njenih zakonskih predloga.
Tu su predlozi zakona o stanovanju i održavanju zgrada, izmene zakona o policiji, o spomen obležjima, nekoliko završnih računa budžeta, dva predloga za ratifkaciju međunarodnih dokumenta.
Vlada je praktikovala da posle izbora sve zakone u proceduri povuče, a to će ovog puta biti sudbina i za više od 50 zakonskih predloga koje su tokom prethodnog saziva parlamenta na usvajanje predložili poslanici opozicije.
Povučene zakonske predloge Vlada može da vrati u skupštinsku proceduru u izmenjenom ili istovetnom tekstu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.