Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Nov.2020, 16:12

Najviše preminulih do sada - 65 pacijenata, zaraženo još 6.179 osoba

Prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata preminulo je 65 osoba od posledica koronavirusa u Srbiji, pa je ukupan broj žrtava povećan na 1.549, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus su testirane 15.508 osoba i registrovano je 6.179 slučaj zaraze.

Na respiratorima su 252 pacijenta.

Ukupno je 7.256 osoba hospitalizovano.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
U Srbiji je od početka epidemije zvanično potvrđeno 169.214 slučajeva infekcije.

Procenat smrtnosti je 0,91 odsto.

Do 15 časova 29. novembra, u Srbiji je testirana ukupno 1.760.489 osoba koja je ispunjavala kriterijume.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare zaražena 1.132 korisnika i 551 zaposleni

Na današnji dan u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo koronavirusa kod 1.132 korisnika i 551 zaposlenog, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1325, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 569, piše u saopštenju.

"Кorisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", dodaje se.

Četiri osobe preminule na kovid odeljenju čačanske bolnice

U poslednja 24 časa na kovid odeljenjima čačanske bolnice četiri osobe preminule su od posledica infekcije koronavirusom, tri iz Čačka i jedna iz Ivanjice, rečeno je danas agenciji Beta u bolnici.

Na kovid odeljenjima te bolnice hospitalizovano je 208 pacijenata inficiranih koronavirusom, od kojih je 21 u teškom stanju a 11 njih je na respiratorima.

U istom periodu, na ta odeljenja je primljeno 25 pacijenta, dok je devet otpušteno na kućno lečenje a troje prebačeno u bolnicu u Gornji Milanovac.

Šest pacijenata prebačeno je sa kovid odelejnja u privremenu kovid bolnicu u halu Sportskog centra "Mladost" u naselju Atenica, u kojoj se sada nalazi 28 pacijenata.

U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice u poslednja 24 časa pregledano je 216 osoba sa simptomima korona virusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.