Najveće plate u vazdušnom saobraćaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najveće plate u vazdušnom saobraćaju

Prosečna neto plata u Srbiji u junu 2019. iznosila je 53.633 dinara i nominalno je veća za 9,0 odsto, a realno za 7,4 procenta u odnosu na isti mesec prošle godine, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Statistika pokazuje da su u junu su najveće plate u Srbiji imali zaposleni u vazdušnom saobraćaju, odnosno radnici u kontroli letenja, piloti i kopiloti koji u proseku zarađuju oko 177.000 dinara.

Na listi najplaćenijih profesija, na drugom mestu po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << visini zarada nalaze se radnici u proizvodnji duvanskih proizvoda - u proseku oko 142.726 dinara.

Odmah za njima su zaposleni u rudarstvu, a potom i programeri.

Na vrhu liste su i oni koji se bave finansijskim uslugama čije se plate kreću nešto više od 100.000 dinara, kao i proizvodnji derivata nafte i farmaceutskih proizvoda.

U glavnom gradu Srbije su i dalje plate najveće, a opštine Vračar, Novi Beograd, Stari grad i Savski venac u junu su bile na vrhu liste po visini prosečnih zarada.

Pored Beograda, među opštinama i gradovima koji se izdvajaju po visini prosečnih plata su Lajkovac, Bor, Novi Sad i Kostolac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pad prosečne plate u Novom Sadu, realna zarada radnika oko 41.000 dinara

Izvor: Radio 021, 26.Avg.2019

Prosečna plata u Novom Sadu pala je za oko 3.000 dinara u roku od mesec dana, pokazuju poslednji zvanični statistički podaci, za jun...Novosađani su u junu zarađivali u proseku 58.565 dinara neto ili 80.842 dinara bruto, što je i najveća prosečna zarada na nivou Vojvodine...Inače, na nivou Vojvodine...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.