Najuspešnija sezona za Prolom i Lukovsku banju

Izvor: RTS, 29.Sep.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najuspešnija sezona za Prolom i Lukovsku banju

Letnja turistička sezona se privodi kraju i vreme je za sabiranje rezultata. Prolom i Lukovska banja ukupno su zabeležile više od 150.000 noćenja, što ovu sezonu čini najuspešnijom za ove dve banje u kuršumlijskoj opštini.
Prolom i Lukovska Banja nalaze se na mapi popularnih turističkih destinacija ne samo kod gostiju iz Srbije, već i čitave Evrope. Ovde dolaze radi lečenja i odmora, a sve je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više i mladih koje privlače atraktivni sadržaji.

Borisu Demiroviću iz Inđije se najviše dopao tobogan koji je jedva čekao da isproba.
"Mi smo već pet-šest dana ovde i već se osećam dosta lakše. Ipak nam je u Holandiji vazduh dosta zagađen i nemamo taj ambijent uopšte", izjavio je Zlatko Todosić iz Holandije.
Petre Mičovski, gost iz Velesa kaže da je zadovoljan i uslovima i personalom.
"Turistička sezona u Prolom i Lukovskoj banji je bila najuspešnija do sada. Pored domaćih gostiju, koji dolaze u Prolom banju, tu je sve više i stranaca. Najviše je Makedonaca, ali tradicionalno, u Prolom banju dolaze i Rusi, Francuzi, Šveđani", kaže Marko Gašić, pomoćnik direktora Lukovske banje.
U Prolom i Lukovskoj banji gost je na prvom mestu. Sagrađeni su najmoderniji spa i velnes centri sa lekovitim, termomineralnim vodama, zahvaljujući kojima je Kuršumlija ovogodišnji dobitnik nagrade "EDEN" kao izuzetna turistička destinacija u Evropi.
"Kuršumlija, mogu da kažem slobodno, je jedina opština u Srbiji koja na svojoj teritoriji ima tri banje - Prolom, Lukovsku, Kuršumlijsku banju, prirodni fenomen Đavolju varoš, bogato kulturno-istorijsko nasleđe", izjavila je Jasmina Savić, direktorka Turističke organizacije Kuršumlija.
Ona je naglasila da i Nemanjini manastiri iz 12. veka postaju sve popularniji, kako domaćim, tako i stranim turistima.
"Upravo kroz ove projekte želimo da pomognemo dalji razvoj manje razvijenih destinacija, kako bi one imale i bolji kvalitet usluge, više kapaciteta, kvalitetnije turističke sadržaje, ali i otvorili nova radna mesta", rekla je Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije.
A novih radnih mesta će biti završetkom novog hotela koji se gradi u Lukovskoj banji,čiji su kapaciteti odavno mali za sve one koji bi ovde da borave.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najuspešnija sezona za Prolom i Lukovsku banju

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Sep.2019

Letnja turistička sezona se privodi kraju i vreme je za sabiranje rezultata. Prolom i Lukovska banja ukupno su zabeležile više od 150.000 noćenja, što ovu sezonu čini najuspešnijom za ove dve banje u kuršumlijskoj opštini...Prolom i Lukovska Banja nalaze se na mapi popularnih turističkih destinacija...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.