Najteži dan u Mađarskoj: 210 novozaraženih, još 11 preminulih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 08:48

Najteži dan u Mađarskoj: 210 novozaraženih, još 11 preminulih

U borbi protiv koronavirusa Mađarska je preživela najteži dan otkako se 4. marta otkrio prvi slučaj. U protekla 24 sata potvrđeno je još 210 zaraženih, ukupno 1190, a broj preminulih se popeo sa 66 na 77, navodi se na portalu vlade.

Tragedija je zadesila jedan dom starih na Peštanskom putu u Budimpešti, gde je kovid-19 ustanovljen u 151 stanaru, među kojima je sedam izgubilo život. Bilans može da bude i gori, jer se u toj socijalnoj ustanovi nalazilo 500 ljudi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />U međuvremenu se izlečilo još 16 pacijenata, tako da je bolnice posle dva negativna nalaza napustilo 112 osoba. U obavezmnom kućnom karantinu se i dalje nalazi 16.000 lica, a do sada je urađeno 30.000 testova.

Prvobitna odluka vlade da se delimična zabrana kretanja ograniči do 11. aprila sada je produžena na neodređeno vreme. Tu vest je građanima saopštio premijer Viktor Orban lično, dodajući da je gradonačelnicima dao ovlašćenje da mogu u svojim sredinama da dodatno ograniče izlaske i smanje susretanja za vreme uskršnjih praznika.

"Prihvatimo da će ovaj Uskrs biti drugačiji od uobičajenih, a ja vas molim da i za vreme praznika pazimo jedni na druge“, rekao je Orban.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.