Najprometniji prelaz između SAD i Kanade i danas zatvoren

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 09:42

Najprometniji prelaz između SAD i Kanade i danas zatvoren

Najprometniji prelaz između Sjedinjenih Američkih Država u Kanade ostao je i danas zatvoren, saopštila je kanadska granična agencija.

Kanadske kamiondžije juče su blokirale sve trake na prelazu u znak protesta protiv epidemioloških mera vlade za kontrolu pandemije korona virusa, prenosi agencija Rojters.

Vozači zahtevaju ukidanje obavezne vakcinacije za sve koji prelaze kanadsko-američku granicu.

Oni su blokadu ulica glavnog grada Kanade počeli 28. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << januara, a od nedelje uveče policija je krenula da preuzima kontrolu, zaplenivši hiljade litara goriva i uklanjajući kamione cisterne za naftu.

Kamioni su kasno u ponedeljak počeli da blokiraju saobraćaj na mostu "Ambasador", koji povezuje američki grad Detroit i kanadski grad Vindzor.

Kanadska granična agencija saopštila je da je most zatvoren, ali je policija kasnije navela u objavi na Tviteru da su trake prema SAD otvorene.

"Poslati smo ovamo da pošaljemo poruku, a poruka ne prolazi", rekao je novinarima portparol protesta u Otavi Tom Marako.

Kanadski premijer Džastin Trudo pojavio se juče u javnosti prvi put posle više od nedelju dana nakon što je bio zaražen korona virusom i poručio da protesti moraju prestati.

Trudo je osudio taktiku demonstranata navodeći da pojedinci pokušavaju da blokiraju ekonomiju zemlje, njenu demokratiju i svakodnevni život sugrađana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Policija Otave: Opao broj demonstranata

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2022

OTAVA - Policija u Otavi je saopštila da je, u okviru akcije za okončanje 11-dnevnog protesta protiv kovid mjera, zaplijenila hiljade litara goriva i uklonila tanker za naftu, kao i da je značajno opao broj demonstranata i kamiona na ulicama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.