Najnovija informacija iz Makedonije: Utvrđeno gde se trenutno nalazi Nikola Gruevski!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2018, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najnovija informacija iz Makedonije: Utvrđeno gde se trenutno nalazi Nikola Gruevski!

Makedonski MUP potvrdio je danas da se bivši premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj i da je zatražio azil u toj zemlji!

- Nakon napravljenih provera, Ministarstvo unutrašnjih poslova je utvrdilo da se Nikola Gruevski, koji se traži zbog izvršenja zatvorske kazne u trajanju od dve godine nalazi u Mađarskoj - navodi se u saopštenju mađarskih vlasti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije dobilo je potvrdu od strane mađarskog ministarstva da je Gruevski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Mađarskoj i da je tražio azil. Makedonsko ministarstvo obavestilo je o tome Osnovni sud Skoplje nakon čega se očekuje da bude izdato rešenje za međunarodnu poternicu za bivšeg premijera.

Bivši makedonski premijer Nikola Gruevski pravosnažno je osuđen na kaznu zatvora od dve godine za krivično delo - primanje nagrade i protivzakonit uticaj.

Nije jasno kako je napustio zemlju s obzirom na to da mu je pasoš oduzet pre dve godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potvrđeno: Gruevski pobegao u Mađarsku, zatražio azil

Izvor: B92, 13.Nov.2018

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopšilo je da je potvrđeno da se odbegli bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj. Kako se navodi u saopštenju, potvrda da se Gruevski, koji se u Makedoniji traži zbog izdržavanja dvogodišnje kazne zatvora, nalazi u Mađarskoj...

Nastavak na B92...

UHAPŠENI BLISKI SARADNICI GRUEVSKOG: Funkcioneri odbeglog premijera se spremali da pobegnu iz Makedonije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2018, 14:13

Makedonski MUP potvrdio je da se bivši premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj i da je zatražio azil u toj zemlji..Makedonska policija je uhapsila bivšeg ministra za saobraćaj i veze Mileta Janakievskog i bivšeg generalnog sekretara vlade Kirila Božinovskog...Janakievski i Božinovski bili...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.