Najmoćniji stranci u Srbiji: Novac i diplomatija

Izvor: Blic, 27.Jan.2013, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmoćniji stranci u Srbiji: Novac i diplomatija

Sutra nastavljamo veliku seriju kojom skeniramo moć u našoj državi, a čitaoci će se upoznati sa najmoćnijim strancima u Srbiji.

U pitanju je jedna od najzanimljivijih lista koja na jednom mestu sabira političku moć, ali i moć stranih kompanija koje rade u Srbiji.

Ono što ohrabruje jeste činjenica da vodeća mesta zauzimaju direktori i menadžeri velikih firmi i da moć biznisa i novca odnosi blagu prevagu nad onim što su suva politika i birokratske nadležnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Zanimljivo je da se ove godine na listi pedeset najmoćnijih stranaca u Srbiji našlo dvadesetak novih imena: neki direktori i ambasadori su otišli, došli su novi. Da podsetimo da su ostale još dve velike liste: sto najmoćnijih Srba u svetu, a seriju završavamo velikom listom 300 najmoćnijih ljudi u Srbiji.

Otkrijte

Ko je moćniji: Kiril Kravčenko (NIS) ili Antonio Čezare Ferara („Fijat automobili Srbija“)? Koji bankari kroje kapu finansijskom tržištu Srbije? Da li veći uticaj imaju ambasadori ili biznismeni?

Povezane vesti: Televizije kolo vode

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.