Najmanje 26 mrtvih u tornadu u SAD (FOTO)

Izvor: Beta, 02.Apr.2023, 13:14

Najmanje 26 mrtvih u tornadu u SAD (FOTO)

Najmanje 26 osoba je poginulo, a desetine su povređene u tornadu u SAD, novi je zvanični bilans posledica nevremena.Nevreme i ponegde tornado pogodili su od petka ukupno osam američkih država.Najmanje devet osoba je stradalo u državi Tenesija, četiri u gradiću Vin u Arkanzasu, tri u Indijani i četiri osobe u Ilinoisu. Žrtava je bilo i u Alabami i Misisipiju.Tornado je ostavio pustoš, prevrnuta vozila, iščupano drveće, slomljene bandere, oštetio kuće.Pre nedelju dana tornado je pogodio saveznu državu Misisipi gde je poginulo 25 ljudi i šteta je ogromna. Predsednik SAD Džo Bajden je u petak posetio tornadom pogođena mesta.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Najmanje 26 žrtava tornada na jugu i srednjem zapadu SAD

Izvor: VOA, 02.Apr.2023

U olujama, u kojima su djelove Sjedinjenih Države moguće pogodile desetine tornada, poginulo je najmanje 26 osoba u gradićima i gradovima širom juga i srednjeg zapada. Potvrđena ili moguća tornada u najmanje osam američkih država uništila su kuće i radnje, oborila drveće i razorila četvrti...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.