Najluđi provod za reprizu: Dnb žurka 1. januara u Magacinu Depo

Izvor: Blic, 26.Dec.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najluđi provod za reprizu: D'n'b žurka 1. januara u Magacinu Depo

Znate kako mnogi kažu da je 31.12. najluđa noć u godini? E pa vreme je da im dokažemo suprotno i otkrijemo im ono što iskusni klaberi već znaju - repriza je uvek najluđa žurka!

Prvog januara u Magacinu Depo za sve ljubitelje drum'n'bass zvuka Metnem ekipa spremila je najlepši poklon za reprizu dočeka Nove godine. Natupaće Cyantific, Optiv, Btk, RymeTyme i VRH, a pored njih ozbiljna domaća podrška u sastavu Codex, Splash Heads, Bitz, Dzonidza, MC Kastiljas, MC Don Dada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i MC Edge.

Metnem je međunarodni muzički kolektiv nastao u Srbiji. Nedavno su odlučili da otvore svoje riznice i predstave publici svoju viziju muzike.

Momci iza etikete Metnem su Codex, Billain i Hermetic. Svi članovi su poznati po beskompromisnoj promociji d'n'b kulture, zbog čega su i prepoznati kao svež i dobar izvor inspirativne muzike.

Metnem porodica raste iz dana u dan, a trenutno aktivni članovi su Billain, War, Codex, Delikt, Vrh, Bohemian, Senzzor i ostali.

Cyantific (Viper, UK) nam stiže iz Londona, u drum'n'bass muzici je od 2002. godine i iza sebe ima tri albuma i mnoštvo hit singlova. Od 2014. muziku izdaje ekskluzivno na Viper recordings etiketi a njegove DJ setove ljudi opisuju kao sklop magične tehnike i energičnog ludila.

Optiv (Virus, RAM, Cause4Concern, UK) je osnivač Cause4Concern drum'n'bass supergrupe koja je uticala da NeuroFunk zvuči baš ovako kako to danas imamo prilike da čujemo. Autor je tri hit albuma od kojih su dva u kolaboraciji sa BTK-om i jedan je od glavnih uzora Noisia kolektiva. Jedan od producenata čija se muzika nalazi u svačijem setu.

BTK (Virus, RAM, Dutty Audio, BR) je najuspešniji brazilski DJ koji je izgradio drum'n'bass i techno karijere, uporedo i zajedno sa Optiv-om nalazi se na lajnapima najvećih svetskih festivala. Vlasnik je i menadžer nekoliko drum'n'bass etiketa, između ostalih i sopstvene Dutty Audio na kojoj je 2016. godine izdao prvo poglavlje remiksa najpopularnijih Optiv&Btk hitova.

MC RymeTyme (Virus, Eatbrain, UK) je karijeru izgradio uz velikane Ed Rush & Optical i član je njihove izdavačke kuće VIRUS od samog nastanka, prvi MC koji je imao priliku da rimuje uz Neurofunk dok je njegova etiketa 1210 ugostila najkvalitetnije producente techstep-a. Iza sebe ima veliki broj uspešnih solo izdanja kao i kolaboracija sa vodećim drum'n'bass izvođačima.

Poreklom iz Splita, VRH (Metnem, Architecture, Kisa Metaka, HR) sa svojim brkovima dolazi na scenu sa već utabanom muzičkom pozadinom i velikim brojem nastupa po Evropi kao Implant (Freak-Obscene, Temper D productions, Melting pot). Nezadovoljan nedostatkom raznolikosti u drum'n'bass-u, menja ime u VRH i počinje eksperimentisati, pokazujući svoje Hip-Hop, IDM i Dub korene pomešane sa Drum and Bass elementima. Ubrzo nakon promene svog stila, VRH potpisuje za etikete Architecture, Tribe12, Metnem i Dubkraft i dobija podršku od Gremlinz, Dj Ink, Raiden, Moresounds, Om unit, Codex, The Untouchables, Zero T i mnoštvo drugih. VRH je takođe i official DJ rap grupe Kiša metaka kojoj radi i na postprodukciji albuma, a sarađivao je sa Dječacima na albumu, bio DJ podrška Bori Balboi, High5-u, Mimi Mercedez, Prti Beege i mnogim drugima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.