Najbolji studenti Srbije večeras krenuli na put po Evropi

Izvor: Blic, 22.Jul.2013, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji studenti Srbije večeras krenuli na put po Evropi

Sedamdeset najboljih studenata iz Srbije, pobednika na konkursu Evropskog pokreta, večeras kreće na tronedeljno putovanje po Evropi. Put je organizovan u okviru projekta “Putujemo u Evropu“, a akademicima će prva stanica biti Berlin.

Studenti koji su zahvaljujući dobrim ocenama uspeli da se izbore na konkursu i dobiju "euro 26" i "interrejl karte", džeparac od 100 evra i putno osiguranje, nisu krili uzbuđenje, a mnogima od njih ovo će biti prvo daleko putovanje.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />- Nisam ranije toliko putovala, uglavnom su to bile zemlje u regionu. Konkurencija ove godine je bila jaka, ali mi je drago što je i moja rođaka uspela da dobije stipendiju tako da ću na putu imati nekog svog pored sebe - kaže Bojana Jovičić (23), studentkinja Rudarsko-geološkog fakulteta i dodaje da se nada da ništa nije zaboravila da ponese.

Akademce su u "Aeroklubu" svečano ispratili potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić, ambasador Austrije u Beogradu Johanes Eigner, direktorka Balkanskog fonda za demokratiju Gordana Delić, potpredsednica Evropskog pokreta u Srbiji Tanja Miščević i Tatjana Zokić iz "Hipo Alpe Adria" banke.

- Otvorite oči, upoznajte evropske gradove i ljude koji žive u njima i vratite se sa osećanjem da Srbija pripada Evropi - poručila je Suzana Grubješić akademcima, poželevši im srećan put.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.