Najavljen završetak radova za kraj septembra

Izvor: Danas, 11.Avg.2015, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen završetak radova za kraj septembra

Jedna od važnijih investicija javnog preduzeća "Zavod za izgradnju grada", vredna oko 190 miliona dinara, odvija se planiranom dinamikom i uskoro ulazi u završnu fazu, saopštilo je ovo preduzeće.

Radovi na parternom uređenju Trga republike su završeni, preostalo je da se postavi urbani mobilijar i hortikulturno uredi prostor. Postavljanje klupa, korpi za otpatke, zaštitnih stubića, mesta za parkiranje bicikala i sadnja drveća upotpuniće novi, lepši i funkcionalniji izgled >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Trga na mestu nekadašnjeg rugla u centru grada, kažu u ZIG-u.

- Veliko mi je zadovoljstvo što su radovi na parternom uređenju Trga republike završeni, a što ceo ovaj prostor sada već ima obrise lepo uređenog i funkcionalnog trga. Lično sam se uverio na terenu da je angažovanost nadzora i izvođača radova na izuzetnom nivou i da se prati planirana dinamika kako bi se ovaj veliki posao završio, kao što je i dogovoreno, krajem septembra - naveo je direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Novi izgled dobiće i najstarija pijaca u gradu - popločan je pijačni plato, rešeno je odvođenje atmosferskih voda, a zahvaljujući i radovima koje je izvršila JKP Tržnica, Novosađani će uskoro imati funkcionalnu i komunalno uređenu pijacu.

Privodi se kraju i kompletna rekonstrukcija okolnih ulica (Miloša Bajića, deo Daničićeve, deo Žarka Vasiljevića) koja obuhvata već završene radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, izgradnji novog javnog osvetljenja i uređenju saobraćajnih površina (kolovoza, trotoara i parkinga). Trenutno je u toku nasipanje tucanika kao podloge za dalje radove koji se odnose na asfaltiranje i postavljanje klinkera.

Kompletan posao na Trgu koji prema projektu obuhvata radove na parternom uređenju celog prostora Trga, izgradnji privremenog parking prostora, hortikulturnom uređenju, postavljanju javne rasvete, urbanog mobilijara, kao i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže i rekonstrukciju okolnih saobraćajnica, planirano je da se završi krajem septembra meseca.

Iz ZIG-a napominju da je Trg republike zahtevao hitnu intervenciju isključivo zbog izuzetno lošeg stanja u kom se nalazio, a da će izgradnja podzemne garaže uslediti tek onda kada se za to steknu svi potrebni uslovi, što se pre svega odnosi na obezbeđivanje značajnih finansijskih sredstva, rečeno je u ZIG-u.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.