Nahuškao psa na popisivačicu

Izvor: RTS, 07.Apr.2011, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nahuškao psa na popisivačicu

Vladimir Anđelić iz Pljevalja nahuškao psa na ženu koja je trebalo da obavi popis. Nakon što je vređao i policiju, Anđelić priveden i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Dok je pokušavala da uđe u dvorište jedne od kuća u Ulici Oslobođenja u Pljevljima, gde je trebalo da obavi popis, Samiru Alibašić ugrizao je pas, kojeg je na nju pustio vlasnik Vladimir Anđelić (58), pišu Vijesti.

Grupa anonimnih mladih u Crnoj Gori pokrenula inicijativu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se na popisu izjasne kao džedaji, pišu Vijesti.

"Etnička, odnosno nacionalna pripadnost bi trebalo da bude apsolutno marginalno pitanje na popisu, ali se pitanje uporno politizuje od strane i vladajućih i opozicionih struktura, kako bi se stekli laki politički poeni, kod već podeljenog stanovništva", rekao je za list jedan od osničava pokreta.

Crnogorski džedaji ističu da nemaju nikakve veze sa Češkom, gde se na popisu 15.000 građana izjasnilo kao džedaji, a ni sa džedajizmom kao religijom, koja je najrasprostranjenija u Velikoj Britaniji, u kojoj ima oko 400.000 džedaj vernika.

"Ušla sam u dvorište gde se nalazio vlasnik. Predstavila sam se i rekla da treba da popišem ukućane i imovinu, ali je on počeo da me napada, psujući mene i onoga ko me je poslao.

Rekao mi je da nema papire, da je podstanar. Kada je bučno krenuo prema meni, krenuo je i njegov pas", ispričala je ona.

Kada ga je zamolila da skloni psa jer je može ujesti, Anđelić je odgovorio da i treba da je ujede, posle čega je pas zaista i ugrizao za nogu.

"Kada me je pas ujeo, on mu je prišao, poljubio ga i rekao mu - neka si je ujeo", rekla je Alibašićka, koja je odmah pozvala policiju i hitnu pomoć.

Ona je dodala da je Anđelić vređao i policiju, koja ga je, zbog omalovažavanja i nakon brojnih uvreda upućenih na njihov račun, privela i protiv njega će najverovatnije biti podneta krivična prijava.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.