Nagli pad temperature u Srbiji, tokom dana sve hladnije

Izvor: RTS, 03.Okt.2019, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagli pad temperature u Srbiji, tokom dana sve hladnije

Kiša i tamni oblaci od jutros nas čekaju umesto sunca i vedrog neba. Temperatura je negde opala i za desetak stepeni, a očekuje se da će tokom dana biti sve hladnije.
Iz jučerašnjih majica i papuča u gumene čizme za kišu i toplu odeću. Tako ukratko izgleda jutro u većem delu Srbije.

Naoblačenje koje je zahvatilo severne, zpadne i jugozapadne krajeve, uključujući i Beograd, tokom prepodneva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << proširiće se i na centralnu Srbiju uslovljavajući mestimično kišu slabog do umerenog intenziteta.
Na istoku i jugoistoku pre podne moguća je lokalna pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. 
Prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, tokom dana će biti sve hladnije i hladnije. Temperature niže od proseka za ovo doba godine očekuju se i narednih nekoliko dana. 
Maksimalna dnevna temperatura biće oko 18 stepeni, dok se nešto toplije vreme očekuje samo na krajnjem istoku i jugu zemlje. 
Slaba kiša od ranog jutra usporava saobraćaj, pa se vozačima savetuje oprez u vožnji – držite odstojanje i vozite u ograničenjima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TEMPERATURNI ŠOK Nakon nekoliko "letnjih dana" danas kiša i pljuskovi, a moguć je i PRVI SNEG na planinama

Izvor: Blic, 03.Okt.2019

Toplo vreme i temperature iznad 25 stepeni prethodnih dana, od jutros su smenili kiša, vetar i oblaci, a temperatura je u nekim delovima zemlje opala i za desetak stepeni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.