Nafta na berzama jeftinija nakon skromnih rezultata privrede SAD

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nafta na berzama jeftinija nakon skromnih rezultata privrede SAD

Cene nafte su danas na berzama pale nakon slabih podataka o zapošljavanju u SAD, a još veći pad sprečen je zbog strahovanja da će Severnu Ameriku pogoditi nova snažna zimska oluja, što je podstaklo tražnju lož ulja.

Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku u martu pojeftinio je na merkantilnoj berzi u Njujorku 10 centi, na 99,78 dolara po barelu, dok je ista količina severnomorske nafte tipa "brent" na tržištu u Londonu koštala 109,19 dolara, odnosno 38 centi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << manje nego na kraju prošlonedeljnog poslovanja.

U američkoj ekonomiji je u januaru otvoreno 113.000 radnih mesta, nakon svega 75.000 iz decembra, a analitičari su očekivali 175.000 novih radnih mesta, pa su podaci razočarali.

Stopa nezaposlenosti u najvećoj svetskoj privredi je, međutim, smanjena treći uzastopni mesec, na 6,6 sa 6,7 odsto iz decembra.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Pale cene nafte posle vesti iz SAD

Izvor: B92, 10.Feb.2014

Njujork/London -- Cene nafte su danas pale nakon slabih podataka o zapošljavanju u SAD...Veći pad sprečen je zbog strahovanja da će Severnu Ameriku pogoditi još jedna snažna zimska oluja, što je podstaklo tražnju lož ulja, navode analitičari...Barel američke "lake" nafte (WTI) za isporuku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.