Nacrti zakona o transformaciji KBS u decembru

Izvor: B92, 26.Nov.2018, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nacrti zakona o transformaciji KBS u decembru"

Nacrti zakona o trasnformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u kosovsku vojsku biće na dnevnom redu parlamenta u Prištini narednog meseca.

To očekuje predsednik parlamentarnog odbora Hadži Šalja.

Nacrt zakona o Ministarstvu odbrane, Nacrt zakona o Kosovskim snagama bezbednosti i Nacrt zakona o službi u Kosovskim bezbednosnim snagama, dobili su "zeleno svetlo" od Komisije za unutrašnje poslove, bezbednost i nadzor Kosovskih bezbednosnih snaga.

Šalja za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radio Slobodu Evropu na albanskom jeziku kaže da očekuje da će se ovi nacrti zakona naći na drugom čitanju u parlamentu narednog meseca.

Ovaj poslanik Socijaldemokratske inicijative kaže da bi glasanje o tim nacrtima zakona što je pre moguće pomoglo ubrzavanju puta transformacije KBS-a u vojsku.

Poslanik opozicionog Samoopredeljenja Dželal Sfekla kaže da će se transformacijom KBS omogućiti da će KBS imati mandat da se zaštiti "suverenitet zemlje".

Tokom oktobra poslanici Skupštine Kosova načelno su podržali nacrte zakona o transformaciji KBS.

Za te akte u pvom čitanju nisu glasali poslanici Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šalja: Zakoni o transformaciji BSK se usvajaju u decembru

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018

Tokom decembra na dnevnom redu Skupštine Kosova biće zakoni koji se odnose na transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova, izjavio je Hadži Šalja, predsednik skupštinskog Odbora za unutrašnje poslove, bezbednost i nadgledanje Bezbednosnih snaga...To su Zakon o Ministarstvu odbrane Kosova, Zakonu o...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.