Nabavite ovaj cvet: Teraće komarce, ose i muve celo leto! Prirodna odbrana od insekata! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2019, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nabavite ovaj cvet: Teraće komarce, ose i muve celo leto! Prirodna odbrana od insekata! (VIDEO)

Naučnici su odavno dokazali utvrdili da komarci "žrtve" biraju prema mirisu njihovog tela, a najdraže su im trudnice i osobe s nešto višom telesnom temperaturom.

Osim toga, privlači ih i miris znoja, a neki ljudi jednostavno nemaju sreće s letećim krvopijama jer imaju miris koji ih snažnije privlači.

Ali, nekijaki mirisi su izrazito su neugodni za komarce, ne samo zato što maskiraju naš miris tela, već i dosadne insekte teraju od nas. Jedna od njih je i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mirišljava pelargonija Perfume, koja je pravi prirodni repelent i drži komarce, ali i muve i ose na sigurnoj udaljenosti.

Zato umesto da se štitite štetnim hemikalijama, posadite mirišljavu pelargoniju Perfume - jer insekti najviše mrze upravo ulja eukaliptusa i citronele (dobijeni iz limunske trave).

Pelargonium citrosum ili limunska pelargonija je genetički hibrid geranijuma s posebnom karakteristikom da tera komarce. Lako se uzgaja, a ima atraktivno nazubljene listove i intenzivan slatkast limunski miris. Biljku je stvorio holandski botaničar koji je u mirisni afrički geranijum "usadio" osobine kineske limunske trave.

Odlikuje se lepim limunastim mirisom i možemo je pronaći kao sastav mnogih repelenata protiv komaraca. Odlično uspeva u teglicama.

Možete je postaviti na prozor ili posaditi na balkonu ili u bašti, a još se bolji zaštitni učinak postiže ako miris komarcima mrske biljke imate na sebi.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.