Na venčanje sa lisicama: Prvi gej brak zatvorenika u HR

Izvor: B92, 25.Sep.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na venčanje sa lisicama: Prvi gej brak zatvorenika u HR

Gospić -- Dva sredovečna zatvorenika koji služe kaznu u Gospiću prvi su homoseksualni par koji je sklopio brak u nekom hrvatskom zatvoru.

Kako je preneo zagrebački "Večernji list“ zvaničnih podatka o ovom događaju nije bilo, ali je u javost procurelo nekoliko detalja ovog venčanja.

Mladenci su do zgrade Gradske uprave dovezeni vozilom za transport zatvorenika, a iz vozila su izašli a lisicama na rukama i u pratnji službenih stražara.

Venčanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je trebalo da se dogodi i ranije, ali mladenci nisu mogli da pronađu kumove, piše Lika online.

Matičarka je profesionalno obavila posao, kao i stražari.

Ipak, kako stroga zatvorska pravila ne predviđaju bračnim partnerima boravak u istoj jedinici, jedan od mladenaca biće prebačen u drugi zatvor.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.