Na putu za festival poginuli đaci i učitelj na Filipinima

Izvor: B92, 19.Jul.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na putu za festival poginuli đaci i učitelj na Filipinima

Manila -- U saobraćajnoj nesreći na Filipinima poginulo je osmoro đaka i njihov odrasli pratilac kada se kamion sa više od 20 meštana sela prevrnuo na strmom putu.

Policijski istražitelj Nelson Sakibal rekao je da je još 16 osoba, uključujući vozača, prebačeno u bolnicu posle nesreće koja se dogodila u mestu Boldžuun u provinciji Cebu.

Đaci iz dve seoske škole krenuli su na kulturni i sportski festival u centru grada, rekao je Sakibal.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio da su neki od đaka bili zarobljeni ispod kamiona, dok su drugi od udara ispali sa vozila i da su im u pomoć pritekli meštani, policija i vatrogasci.

Nesreće na putevima su česte na Filipinima zbog loše primene saobraćajnih propisa, starih vozila, neodgovarajućih zaštitnih ograda i znakova na putevima posebno u unutrašnjosti zemlje, navodi agencija AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.