Na počinak, ispod lipe, Mira Marković, kao i Milošević, ide bez dece?

Izvor: B92, 17.Apr.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na počinak, ispod lipe, Mira Marković, kao i Milošević, ide bez dece?

Beograd -- Mirjana Marković će, kao i svojevremeno njen suprug Slobodan, biti ispraćena bez najbližih, pišu Večernje novosti.

Naime, prema tvrdnjama tog lista, ćerka Marija dobila je potrebna dokumenta, dok sin bračnog para Milošević - Marković, Marko, nije ni tražio dozvolu za prevoz urne.

Želja Mirjane Marković i Slobodana Miloševića da zajedno počivaju ispod lipe u dvorištu porodične kuće u Požarevcu biće im ispunjena, ali njihova deca, ni majku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po svemu sudeći, neće ispratiti na večni počinak u subotu u 15 časova, pišu Novosti.

List navodi da Marko Milošević još nije ni odlučio da li će doći na sahranu. On čak još nije ni podneo zahtev u konzulatu Srbije u Moskvi da mu se izdaju dokumenti za prevoz posmrtnih ostataka Mire Marković, mada to može da učini za njega neko od njegovih malobrojnih moskovskih prijatelja.

U ambasadi su, kako saznaju Novosti, već dobili instrukcije iz Beograda, iz nadležnog ministarstva, da Marku, ukoliko odluči da doprati majčine posmrtne ostatke, u što kraćem roku izdaju dokumenta. Međutim, navode dalje Novosti, on okleva zbog Interpolove poternice raspisane za njim, a koja je još na snazi. Takođe, razlog je i status izbeglice u Rusiji, koji bi dolaskom u Srbiju bio ugrožen, jer ako bi bio priveden u Srbiji, Rusija ne bi mogla da ga zaštiti.

Za to vreme u Požarevcu teku priprema za ispraćaj Mirjane Marković, nekadašnje prve dame Srbije i Savezne Republike Jugoslavije. Već je, ističu Novosti, izvesno da će se govorima od nje oprostiti Momir Bulatović, počasni predsednik Udruženja "Sloboda", i prof. dr Milovan Bojić, dugogodišnji prijatelj Miloševića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.