Na nivou BiH je MRTVILO, ali Republika Srpska je STABILNA: Srbi idu napred i ne pristaju na ucene

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2019, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na nivou BiH je MRTVILO, ali Republika Srpska je STABILNA: Srbi idu napred i ne pristaju na ucene

U Republici Srpskoj je nakon izbora pokazana sposobnost, kapacitet i volja za formiranje vlasti

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Srpska stabilna, sigurna, funkcionalna i sposobna da odgovori na izazove i probleme, dok je na nivou BiH opšte mrtvilo, što se vidi na primeru Saveta ministara u tehničkom mandatu.

Cvijanovićeva je naglasila da je u Srpskoj nakon izbora pokazana sposobnost, kapacitet i volja za formiranje vlasti, te konstituisana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nova Vlada, koja je bez dana pauze nastavila da funkcioniše preuzimanjem dužnosti od prethodnog saziva.

Ona je istakla da je potencijal ove Vlade kombinacija iskustva i zrelosti sa entuzijazmom i energijom mladih ljudi, kojih je mnogo u novom sazivu.

- Ostavljeno joj je dobro nasleđe, a i oni su nastavili sa dobrim radom. U prethodnom periodu smo napravili dobru osnovu, povećavali plate i penzije, donosili zakonska rešenja koja su ranije bila nezamisliva - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da se ne može ni pretpostaviti kada će vlast biti formirana na nivou BiH jer ne postoji konkretan problem koji je do toga doveo.

- To ne možemo objasniti ni na jedan drugi način nego da je reč o političkoj igri, mrcvarenju i ucenjivanju. U ovakvim stvarima ne možete imati nikakvu predvidivost i smatram da smo svi postali zarobljenici politike iz političkog Sarajeva - navela je Cvijanovićeva.

BONUS VIDEO: "PREVEDI MI TO NA SRPSKI PA POŠALJI OPET" Odgovor Miloša Obrenovića turskom veziru koji je promenio istoriju (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.