Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2017, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ljeto tender za granični prelaz na mostu Bratunac - Ljubovija

BANJALUKA - Uslovi za raspisivanje tendera za izgradnju graničnog prelaza na mostu Bratunac Ljubovija, vrijednog 11 miliona KM, biće stvoreni krajem maja ili početkom juna.

Kako su nam pojasnili u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, u toku je tender za nostrifikaciju tenderske dokumentacije za taj projekat, koju je radila firma iz Srbije, a nakon što se okonča taj postupak, stvoriće se uslovi za pribavljanje ostalih potrebnih dozvola.

"U maju ili junu mogla bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se pribaviti sva neophodna dokumentacija za raspisivanje tendera za izvođenje radova", rekao je Ratko Kovačević, portparol Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Inače, nakon prvobitnih problema i nedostatka novca, Savjet ministra BiH na telefonskoj sjednici krajem novembra donio je odluku o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja graničnog prelaza Bratunac - Ljubovija".

Ovom odlukom odobrena su sredstva od 11 miliona KM, od toga sedam miliona KM u ovoj godini obezbijediće se putem naplate sredstava klirinškog duga Ruske Federacije, a ostalih četiri miliona KM biće obezbijeđeno u 2018. godini iz budžeta institucija Bosne i Hercegovine.

Vrijednost mosta na kojem su radovi počeli 2015. godine je oko 12 miliona evra, a njegova dužina iznosi 227 metara. Most će pored traka za saobraćaj imati i biciklističku u pješačku stazu, a rok za izgradnju same građevine je septembar ove godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.