Na donatorskoj večeri i koncertu Filharmonije prikupljeno pola miliona dolara

Izvor: Blic, 11.Jun.2013, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na donatorskoj večeri i koncertu Filharmonije prikupljeno pola miliona dolara

Spektakularni gala koncert Beogradske filharmonije i Zubina Mehte, održan sinoć na Kolarcu, završen je ovacijama na nogama.

Prva donatorska večera u hotelu Square Nine, koja je potom usledila, okupila je poslovnu elitu i brojne predstavnike diplomatskog kora. Među prisutnima su bili i Milan Beko, Ivana Mišković i Goran Karić, Vojin Lazarević, Ronald Zeliger, Toplica Spasojević, Srđan Šaper, menadžeri kompanija Hemofarm, Delta, Rudnap, Bambi, Strauss group, predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srpske asocijacije menadžera kao i šef-dirigent Beogradske filharmonije Muhai Tang, princeza Jelisaveta Karađorđević, Pirs Brosnan, Den Tana, Perica Radenković i drugi.

Tokom večeri pristizale su donacije na namenski račun Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta za prvu američku turneju u istoriji orkestra, kao i na račun Fondacije American Friends of Belgrade Philarmonic Orchestra u Njujorku.

U svom zajedničkom obraćanju, Zubin Mehta i Ivan Tasovac prisutnima su zahvalili na podršci. Cilj gala koncerta i donatorske večeri bio je prikupljanje pola miliona dolara, od milion i po, koliko je potrebno za turneju po SAD.

Tasovac je rekao da je cilj ispunjen, a tačan iznos biće objavljen u petak pre koncerta, kada Beogradska filharmonija veličanstvenom Betovenovom Devetom simfonijom zvanično zatvara sezonu 2012/13.

Maestro Mehta je na večeri ponovio komplimente sjajnim muzičarima i celoj instituciji Beogradske filharmonije, prethodno izrečene sa scene Kolarca.

Izlažući ponovo svoj san o novoj koncertnoj dvorani Beogradske filharmonije koja mora da bude simbol Beograda vidljiv iz aviona, poput Opere u Sidneju, izazvao je buru smeha i aplauza predloživši arhitektima da u projektovanju slede model frizure direktora Ivana Tasovca.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BGF osigurala trećinu turneje

Izvor: SEEcult.org, 12.Jun.2013, 04:08

Beogradska filharmonija prikupila je gala koncertom sa slavnim Zubinom Mehtom i potonjom donatorskom večerom oko pola miliona dolara, što je trećina sredstava potrebnih za prvu američku turneju u istoriji BGF, planiranu za 2014. godinu. Gala koncert BGF i Mehte, održan 10. juna na Kolarcu, a završen...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.