Izvor: Nezavisne Novine, 06.Apr.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na bečkom aerodromu suspendovan Bosanac, simpatizer ID

BEČ - Nakon što su belgijski policijski sindikati, posle terorističkog napada na tamošnjem aerodromu, upozorili da među zaposlenima ima i simpatizera Islamske države, na bečkom aerodromu Švehat je identifikovan jedan takav zaposleni poreklom iz BiH, koji je odmah suspendovan.

On je na tom aerodromu godinama radio kao tehničar, zadužen za održavanje raznih postrojenja, a suspendovan je pošto su ga austrijske vlasti označile kao simpatizera Islamske države, javili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bečki mediji, a prenio Tanjug.

"Svi zaposleni, koji rade u škakljivim oblastima, prije stupanja na dužnost prolaze detaljnu proveru", izjavio je portparol aerodroma, dodajući da procedura može da traje više nedelja. Tako je bilo i sa suspendovanim tehničarom. Bosanac je suspendovan jer je na socijalnim mrežama rado pozirao u pobjedničkoj pozi nalik borcima Islamske države, sa podignutim kažiprstom.

Takođe, preko nekih internet sajtova iskazivao je simpatije prema Islamskoj državi i slijedio je radikalne salafističke poruke, a zaposlenima je pao u oči sa svojim radikalnim pogledima na svijet.

Zbog svega toga, rukovodstvo arodroma ga je suspendovalo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTKRIVEN Bosanac džihadista godinama radio na aerodromu u Beču

Izvor: Blic, 06.Apr.2016

Nakon što su belgijski policijski sindikati, posle terorističkog napada na tamošnjem aerodromu, upozorili da među zaposlenima ima i simpatizera Islamske države, na bečkom aerodromu Švehat je identifikovan jedan takav zaposleni poreklom iz BiH, koji je odmah suspendovan...On je na tom aerodromu...

Nastavak na Blic...

Beč: Simpatizer ID iz BiH radio na aerodromu

Izvor: B92, 06.Apr.2016

Beč -- Neimenovani muškarac poreklom iz BiH suspendovan je sa posla na bečkom aerodromu Švehat nakon što je utvrđeno da je simpatizer Islamske države...Do ovakvog otkrića se došlo pošto su belgijski policijski sindikati, nakon terorističkog napada na aerodromu u Briselu, upozorili da među...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.