Na Zlatiboru održan simpozijum o izazovima u zemljoradničkom zadrugarstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2023, 19:54

Na Zlatiboru održan simpozijum o izazovima u zemljoradničkom zadrugarstvu

Kakva će biti ova proizvodna godina u poljoprivredi u mnogome zavisi od vremena. Prošla je bila nezapamćeno teška, zato je konstruktivan razgovor, sagledavanje aktuelnog trenutka i definisanje smernica za buduće delovanje od velikog značaja za zadružni sektor, poručili su učesnici okruglog stola "Potencijali i izazovi u zemljoradničkom zadrugarstvu" održanog na Zlatiboru u okviru 49. simpozijuma "Agro tehnika - precizna poljoprivreda".

Zadruge su nezaobilazan faktor razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poljoprivrede i sela, poručila je predsednica krovne organizacije vojvođanskih zadugara Jelena Nestorov, iznoseći konkretne predloge za unpaređenje položaja zadruga.

Zemljoradničkim zadrugama je potreban obrazovan kadar, zato je važno da kao država i društvo obezbedimo kvalitetno obrazovanje, istakao je direktor zemljoradničke zadruge "Zadrugar" iz Bača Miloš Vuković. On je pored ostalog konstatovao da je neophodno da predmet zadrugarstvo u srednjim poljoprivrednim školama predaju stručni ljudi.

O rezultatima velikog vladinog projekta 500 zadruga u 500 sela koji realizuje Ministarstvo za brigu o selu, govorila je predsednica Komisije za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama, profesor doktor Zorica Vasiljević, navodeći da će novi konkurs namenjen zadrugama Ministarstvo za brigu o selu raspisati u prvom kvartalu ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.