Na Zlatiboru 25 centimetara snega

Izvor: Mondo, 03.Dec.2012, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Zlatiboru 25 centimetara snega

Kako su i najavili metereolozi prvog radnog dana ove nedelje osvanulo je hladno jutro praćeno susnežicom, a u višim krajevima zemlje pada sneg. Na planinama formirani snežni pokrivači. Bez većih problema u saobraćaju.

Sneg koji od prošle noći pada u užičkom kraju dostigao je u Užicu visinu od 5 do 10, na Zlatiboru 25 santimetara, a svi putni pravci su prohodni.

Prve snežne padavine nisu donele problema putarima, koji su na terenu, rekla je Tanjugu Mira Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz Zimske službe održavanja Užice.

"U toku noći očišćeni su svi putni pravci prvog prioriteta, a u toku je čišćenje saobraćajnica drugog prioriteta. Snega i leda na kolovozu nema, jer je u Užicu temperature 3 stepena, a soli i rizle ima u dovoljnim količinama", kaže Jovanovićeva.

Problema nema ni na prilazima Zlatiboru, gde sneg od jutros pada slabijim intenzitetom, a temperatura je minus 1 stepen.

Prema podacima iz Zimske službe u Mačkatu snega na kolovozu na putnim pravcima prvog prioriteta na području Zlatibora ima do 2, a na ostalim do 5 santimetara.

Sneg koji i na Na Kopaoniku pada od prošle noći, prema podacima meteorološke stanice, formirao je snežni pokrivač od sedam santimetara.

Trenutna temperatura je minus 7 stepeni, duva severoistočni vetar brzinom 10 m/s, a vidljivost je zbog magle smanjena na 500 metara.

Putevi na ovoj planini su prohodni jer s sneg nije zadržavao na kolovozu.

Zbog snega koji pada u u rudničko-takovskom kraju u suvoborskim selima je otežano kretanje vozila.

Kako je za agenciju Beta izjavio vozač autobusa "Autoprevoza", koji prevozi đake iz desetak sela do osnovne škole u Pranjanima Mijo Trojančević, visina snežnog pokrivača dostigla je desetak centimetara a na kolovozu ga najviše ima u Teočinu.

Radnici Preduzeća za puteve u Gornjem Milanovcu oko devet sati krenuli su sa vozilima da čiste kolovoz na ulicama Gornjeg Milanovca i opštinske puteve.

Sneg je jutros padao i u većem delu Vojvodine i u višim predelima Novog Pazara i Velikog Gradišta, i u Velikoj Plani.

U Novoj Varoši ima nekoliko centimetara prvog snega koji se ne zadržava na kolovozu i za sada ne pričinjava naročiti problem u odvijanju saobraćaja.

U glavnom gradu Srbije u ranim jutarnjim satima je padala susnežica, koja je prestala oko osam časova.

Prema najavama metereologa u Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, mestimično sa snegom, ujutru i sa kišom i susnežicom, naročito na jugu i jugoistoku, uz najvišu temperaturu do šest stepeni.

Uveče se na severozapadu očekuje prestanak padavina, a u toku noći u većini krajeva.

Vetar umeren i jak severni, severozapadni, ujutru na jugu i jugoistoku jugozapadni.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije, jutarnja temperatura biće od od 0 do 6, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti oblačno i hladnije, povremeno sa snegom, ujutru i sa kišom i susnežicom. Vetar umeren i jak severni, severozapadni. Krajem dana očekuje se prestanak padavina. Temperatura bez većeg kolebanja - oko 3 stepena.

Prema prognozi do 10. decembra, u utorak ujutru biće slab mraz, na istoku i jugoistoku ponegde na planinama slab sneg. Pre podne malo ili umereno oblačno, vetar u slabljenju i skretanju na južni jugoistočni. Popodne se očekuje postepeno naoblačenje, najpre na zapadu mestimično sa kišom, na višim planinama i snegom.

U sredu će biti pretežno oblačno i hladno, mestimično sa kišom koja će i u nižim predelima preći u susnežicu i sneg.

U četvrtak pre podne mestimično se očekuje sneg, uglavnom, u brdsko-planinskim predelima. U petak će biti suvo sa jutarnjim mrazem.

U subotu će biti malo toplije, uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra u Podunavlju i Pomoravlju.

Mestimicno će padati kiša, a krajem dana, uz pad temperature, mestimično će padati sneg, najpre u zapadnim krajevima.

Krajem perioda biće hladno, sa snegom mestimično.

(MONDO/agencije, foto ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sneg zatrpao Zlatibor

Izvor: Kurir, 03.Dec.2012

Sneg koji od prošle noći pada u užičkom kraju dostigao je u Užicu visinu od 5 do 10, a na Zlatiboru 25 santimetara..UŽICE - Sneg koji od prošle noći pada u užičkom kraju dostigao je u Užicu visinu od 5 do 10, na Zlatiboru 25 santimetara, a svi putni pravci su prohodni...Prve snežne padavine...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.