Na Pantovčaku svirano Bože pravde, a na Kolindinom kaputu ispisana reč hrabrost (FOTO)

Izvor: Prva.rs, 12.Feb.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Pantovčaku svirano "Bože pravde", a na Kolindinom kaputu ispisana reč "hrabrost" (FOTO)

Vučića je na Pantovčaku dočekala hrvatska predsednica, na čiji poziv je i doputovao u dvodnevnu posetu Zagrebu, a priređen mu je i svečani doček, uz počasnu gardu vojske i intoniranje himne "Bože pravde".
Susret je započeo uobičajenim protokolom za državne službenike. Zanimljiv je detalj koji je uočio reporter B92.net da rukavu kaputa Kolinde Grabar Kitarović izvezeno je "hrabrost".
Nakon protokolarnog rukovanja ispred zgrade predsedništva, Grabar Kitarović i Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << uputili su se na sastanak, nakon kog će se obratiti medijima.
Sa Vučićem su u Zagreb otputovali i Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jadranka Joksimović ministarka za evropske integracije, Veljko Odalović generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Nemanja Stevanović državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, Ivica Kojić šef Kabineta predsednika, Tatjana Jović spoljno-politički savetnik predsednika Republike i Suzana Vasiljević savetnica za medije predsednika Srbije.
Reporter B92 javlja i da su ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović na dočeku nosile šešire, što je mimo protokola.
Zagreb je inače, kako je preneo portal Index.hr, zbog poste Vučića pod posebnim merama bezbednosti, a grad je osvanuo jutros okićen srpskim zastavama.
Takođe, na Markovom trgu je trebalo da se održi protest udruženja udovica i veterana rata, ali je zagrebačka policija zabranila protestantima da priđu tom trgu i protest im je ograničila protest na Trg bana Jelačića.
Izvor: b92.net

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skrivena poruka na Kolindinom rukavu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred svoje rezidencije u kaputu na čijim rukavima, umesto manžetne, je zlatnim slovima na glagoljici izvezena reč "hrabrost"...To je zabeležio i hrvatski Jutarnji list, koji se, poput drugih medija,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.