Skrivena poruka na Kolindinom rukavu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skrivena poruka na Kolindinom rukavu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred svoje rezidencije u kaputu na čijim rukavima, umesto manžetne, je zlatnim slovima na glagoljici izvezena reč "hrabrost".

To je zabeležio i hrvatski Jutarnji list, koji se, poput drugih medija, bavi svim aspektima posete srpskog predsednika, i zvaničnim i onim koji se vide kao poruka i svojevrstan diplomatski "začin".

"Večernji list" ističe tako da je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na dočeku pozdravio počasnu stražu, dok je izvođena pesma "Mi smo garda hrvatska".

Večeras predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović priređuje svečanu večeru u čast predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a na jelovniku će se naći, između ostalog, i divljač, kao i više vrsta salata, a za gosta iz Srbije, koji je inače poznavalac vina, pripremljeno je i nekoliko vrsta tog pića.

Kao hladno pređelo biće posluženi šunka, kulen, prštuta i ren, sir sa vrhnjem, pileća jetra i šampinjoni sa žara.

Zagorska supa, zatim pečeni zec i pečena ćurka uz dodatke, kao i njoki, kao glavno jelo uz koje će "ići" i nekoliko salata.

Zapačeni štrukli, savijača od jabuka, kao i savijača od višanja sa umakom od vanile su desert, a biće posluženi i kafa ili čaj.

Pored domaćih aperitiva gosti iz Beograda biće moći će i da probaju belo vino Šardone, Crno vino - Dingač i šampanjac Senator.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolinda se rukovala sa Vučićem, a na rukavu njenog kaputa IZVEZENA je OVA reč (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2018

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ispred svoje rezidencije..u kaputu na čijim rukavima, umesto manžetne, je zlatnim slovima na glagoljici izvezena reč "hrabrost"...Pročitajte i:..To je zabeležio hrvatski Jutarnji list, koji se, poput...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"DIPLOMATSKI ZAČIN" Predsednica Hrvatske na rukavima tražila da joj izvezu jednu reč, a kome je time poslala poruku?

Izvor: Blic, 12.Feb.2018

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je danas na Pantovčaku srpskog predsednika Aleksandra Vučića, a medijima nije promakao jedan zanimljiv detalj - izvežena reč "hrabrost" na rukavu kaputa hrvatske šefice države...Kome je poruka upućena, i šta je Grabar-Kitarović želela...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.