Na Horgošu zadržavanja oko šest sati

Izvor: Studio B, 22.Dec.2012, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Horgošu zadržavanja oko šest sati

Intenzitet saobraćaja unutar gradskih sredina i na svim važnijim putnim pravcima, na prilazima zimskim turističkim centrima i na graničnim prelazima, posebno na Horgošu gde se vozila zadržavaju oko šest sati, je pojačan zbog predstojećih praznika.

Kako je saopštio Automoto savez Srbije (AMS ), na graničnom prelazu Horgoš saobraćaj je pojačan i iako na ulazu u Srbiju radi šest traka, zadržavanja su oko šest sati.

Saobraćaj je pojačan i na graničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prelazima Batrovci i Kelebija, gde se na ulazu u zemlju čeka od 60 do 90 minuta, dok su na ostalim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila oko 45 minuta.

Prema podacima AMSS-a, magla i sumaglica, smanjuju vidljivost i usporavaju saobraćaj u severnoj Bačkoj, Banatu, oko Sjenice, na području Zlaribora, kao i duž rečnih tokova i preko planinskih prevoja, a zbog vlažnih kolovoza i jutarnjih mrazeva i pored redovnih intervencija putara, postoji opasnost od poledice, koja se najpre javlja na mostovima i nadvožnjacima.

Na autoputevima i frekventnijim državnim putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima, kolovozi su uglavnom vlažni i saobraćaj se, za sada, obavlja bez većih problema. Na putevima u planinskim predelima ima mestimično zaostalog snega od dva do pet santimetara na teritoriji Bajine Bašte, Loznice, Valjeva, Užica, Vranja, Novog Pazara, Zaječara i Ivanjice.

Iz AMSS-a podsećaju sve vozače da su po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica ,a da je van naseljenog mesta, obavezno posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 110 saobraćajnih nezgoda, dok je 35 lica teže i lakše povređeno.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.