Na Crnom vrhu požar sad delimično o ograničen

Izvor: Mondo, 02.Maj.2013, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Crnom vrhu požar sad delimično o ograničen

Na Crnom vrhu u pribojskoj opštini požar ne jenjava, ali je sa zapadne strane u području kanjona Uvca i Lima ograničen, kažu vatrogasci. Vatra se širi samo na nepristupačnoj strmoj litici.

"Požar nije pod kontrolom ali je ograničen. Osnovni problem, kako je istakao, je to što ljudska noga ne može da kroči na teren zahvaćen vatrom koji je jako nepristupačan", rekao je Goran Posrkuša iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. precizirajući da je reč o kanjonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Uvca i Lima.

On je objasnio da je požar i dalje prizeman, gori suva trava i nisko rastinje, ali da vetar i visoke dnevne temperaute stvaraju probleme.

Posrkuša je ranije danas rekao Tanjugu da u akciji gašenja učestvuje 91 pripadnik Vatrogasno - spasilačkih jedinica i 15 radnika Šumarskog gazdinastva Prijepolje koji se smenjuju i dodao da su na terenu ukupno 22 vatrogasna i terenska vozila.

Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Dragan Dončevski je ranije danas rekao posle obilaska terena da je požar lokalizovan tamo gde je bio moguć pristup vatrogasno-spasilačkih jedinica, a da problema ima na litici u kanjonu.

"Požar i dalji bukti na nepristupačnoj strmoj litici u kanjonu reke Uvac, koji je sa jedne strane ograničen samom rekom. Još uvek pokušavamo da usmerimo na kameni deo koji bi kao prirodna prepreka pomogao da bude ugašen", izjavio ja Dončevski i dodao da se nada da će požar uskoro biti lokalizovan.

On je rekao da je juče prekinuto agažovanje helikoptera MUP-a posle procene da više ne bi dalo "posebne rezultate".

Požar koji je počeo 21. aprila na Crnom vrhu kod Priboja sada je zahvatio više od 160 hektara niskog rastinja i ima tendenciju širenja.

"Stanje je jako teško, teren je nepristupačan, a vetar koji duva otežava gašenje", naglasio je on.

Tri helikoptera koja su dejstvovala na ovom lokalitetu nisu pomogli gašenje zbog klanca koji im onemogućuje bezbedan prilaz pa više ne učestvuju u borbi sa nepogodom.

Ruski avioni su u ovom trenutku neraspoloživi, a Posrkuša nema podatak da li će Vlada reagovati da bi se uključili u gašenje požara.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci iz Novog Pazara, Užica, Čačka, Kragujevca, Kraljeva, Jagodine, Valjeva, Šapca, Niša i Prijepolja.

(MONDO, foto: prinstcreen TV Prva )

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Crnom vrhu požar sada delimično ograničen

Izvor: Mondo, 02.Maj.2013

Na Crnom vrhu u pribojskoj opštini požar ne jenjava, ali je sa zapadne strane u području kanjona Uvca i Lima ograničen, kažu vatrogasci. Vatra se širi samo na nepristupačnoj strmoj litici..."Požar nije pod kontrolom ali je ograničen. Osnovni problem, kako je istakao, je to što ljudska noga...

Nastavak na Mondo...

Požari pod kontrolom

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 09:41

Požar u okolini Priboja i kanjona reke Uvac je pod kontrolom, a gašenje otežava nepristupačni teren, kaže Saša Rančić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije. Izbio je požar i u okolini Vranja i on je zaokružen i pod kontrolom, rekao je Rančić...Saša Rančić iz Sektora za vanredne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.