Na Balkanu primeniti nordijski model

Izvor: TvojPortal.com, 29.Avg.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Balkanu primeniti nordijski model

Vestionline Kopredsednik Igmanske inicijative Aleksandar Popov smatra da bi za zemlje potpisnice Dejtonskog sporazuma - BiH, Srbiju i Hrvatsku, te Crnu Goru - najbolje bilo da primene nordijski model saradnje koji podrazumeva formiranje međuparlamentarnih grupa saradnje.


On je rekao da bi te grupe saradnje, između ostalog, trebalo da se odnose na oblasti evropskih integracija, bezbednosti i zaštite životne sredine.
Popov je dodao da će Igmanska inicijativa na sesiji >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << u Beogradu 14. oktobra, kojoj će prisustvovati predsednici država-potpisnica Dejtonskog sporazuma - Srbije i Hrvatske, članovi Predsedništva BiH, te predsednik Crne Gore, prezentovati nordijski model saradnje.
"Na sesiji u Beogradu želimo da prezentujemo nordijski model i da dobijemo podršku za njegovu primenu na ovim prostorima, a da potom delegacija parlamenata iz četiri države poseti Nordijski savet i da prisustvuje sednici njihovih parlamentaraca", rekao je Popov.
On je naveo da je delegacija Igmanske inicijative prošle sedmice bila u poseti Nordijskom savetu u Kopenhagenu, kako bi čula njihova iskustva u saradnji, prenose beogradski mediji.

balkanskandinavija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.