Na Arktiku zabeleženo temperaturno odstupanje od sedam stepeni

Izvor: Blic, 11.Jan.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Arktiku zabeleženo temperaturno odstupanje od sedam stepeni

Meteorolozi su zabeležili rekordno temperaturno odstupanje na Arktiku od sedam stepeni Celzijusovih.

Prema rečima direktora ruskog Hidrometeorološkog centra Romana Vilfanda, u 2012. godini na Arktiku je registrovana rekordno mala površina morskog leda.

Ova anomalija otkrivena je u severnom delu Karskog mora, između Zemlje Franca Jozefa i Nove zemlje.

Vilfand je, takođe, podsetio da je prošlo leto bilo rekordno toplo u Sjedinjenim Američkim Država, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde je odstupanje od srednje godišnje temperature bilo 2,5 stepena.

Povezane vesti: Stručnjaci: Klima će se menjati sporije nego što se očekivalo U Dohi počela poslednja runda razgovora o klimatskim promenama U 2011. postignut novi rekord globalne emisije CO2 Rimljani i dinastija Han bili prvi veliki zagađivači Ukoliko se od podizanja mora ne spasu ostrvske države, neće biti spasa ni za ostatak sveta

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.