NVO i mediji osudili napad na građanskog aktivistu

Izvor: SandzakPress.net, 02.Feb.2021, 17:24

NVO i mediji osudili napad na građanskog aktivistu

Nevladine organizacije, mediji i novinari iz Novog Pazara najoštrije su danas osudili napad na građanskog aktivistu iz tog grada Irfana Ugljanina. Oni u zajedničkom saopštenju navode da ovaj nasilnički čin, imao političku pozadinu ili ne, govori o tome da se na ulicama Novog Pazara više niko ne može osećati sigurno. “Ovaj napad nas svojom suštinom vraća u vreme ovdašnjih ‘stranačkih strasti’, kada je ma kakva razlika u mišljenju i uverenju bila dovoljan razlog za upotrebu svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << oblika nasilja, čak i sa smrtnim ishodom. Kultura političke borbe podrazumeva takmičenje stranačkih programa, pridobijanje sledbenika i birača razložnim iznošenjem činjenica i fakata i postupanje u skladu sa demokratskim vrednostima, načelima i procedurama”, navodi se u saopštenju. Oni su apelovali na sve građane i političke partije da se ponašaju dostojanstveno i korektno jedni prema drugima. “U predizbornoj kampanji, naročito ako ona postane sastavni deo naše svakodnevice, nije redak slučaj i da se govore stvari koje nisu uvek u skladu sa istinom. Međutim, to ne znači da je dozvoljeno vređanje dostojanstva ličnosti, psovanje, upotreba krajnje nekorektnih i neprihvatljivih reči, a naročito nasilja”, navode novopazarske nevladine organizacije i mediji. Oni su pozdravili blagovremenu reakciju policije i tužilaštva i izrazili očekivanje da će javnost o svim postupcima i preduzetim merama u ovom slučaju biti blagovremeno obaveštena. Inače, Ugljanina (42) su juče u jednom ugostiteljskom objektu, napala i lakše povredila trojica muškaraca, koje je policija kasnije uhapsila. On je prethodnih nedelja na društvenim mrežama oštro kritikovao lokalnu vlast i pojedince u Novom Pazaru, optužujući ih za pronevere, ali još nije poznato da li je to bio povod za napad na njega. Izvor: Nova S The post NVO i mediji osudili napad na građanskog aktivistu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Povratak u vreme stranačkih strasti

Izvor: Danas, 02.Feb.2021

Novopazarske nevladine organizacije i mediji najoštrije su osudili napad na građanskog aktivistu, iz ovog grada, Irfana Ugljanina.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.