Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS osudio kampanju protiv redakcije N1 i navodi da će obavestiti međunarodne organizacije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas svakodnevnu kampanju protiv redakcije televizije N1 i ćutanje policije, tužilaštva, Ministarstva informisanja i Vlade.

NUNS će, kako navodi u saopštenju, o zastrašivanju redakcije N1 i neshvatljivom ćutanju nadležnih institucija obavestiti međunarodne organizacije i institucije.

"Nemost državnih institucija nameće sumnju da kampanja mržnje protiv medija koji nepristrasno informišu javnost, a u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su najglasniji prorežimski štampani i tv tabloidi, uživa podršku najviše vlasti", navodi se u saopštenju NUNS-a.

NUNS navodi da su nakon anonimnih aktera kampanje deljenja letaka, verbalno nasilje protiv N1 i njenog programskog direktora Jugoslava Ćosića nastavili tabloidi.

"Tako je urednik Informera Ćosića proglasio za 'šiptarskog plaćenika' koji obavlja prljave poslove u Srbiji čime je direktno ugrožena njegova lična bezbednost", navodi NUNS.

To udruženje je upozorilo i na manipulacije i neistine kojima se tabloidi koriste tokom kampanje, poput objavljivanja fotografije na naslovnoj strani Informera od 16. novembra.

NUNS je osudio i napade glavnog urednika tabloida Informer na reportera N1 Miodraga Sovilja koga je u jutarnjem programu televizije Pink označio kao "provokatora" rekavši - "ideja je bila da se guranjem telefona predsedniku u lice izazove njegova, refleksna reakcija da bi se posle od toga pravio haos".

Miodrag Sovilj je u petak postavljajući legitimno novinarsko pitanje pokazao predsedniku Srbije svoj telefon na kome je bio dokument na koji se pozivao u svom pitanju, navodi NUNS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.