NUNS: Poziv na linč novinara u Ilustrovanoj politici

Izvor: RTS, 30.Okt.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Poziv na linč novinara u Ilustrovanoj politici

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine ocenjuju da naslovna stranica sa natpisom "Psi su pušteni" i prateći tekst današnje Ilustrovane politike predstavljaju "klasičan poziv na linč nezavisnih novinara i medija i svih onih koji imaju kritički odnos prema vlasti u Srbiji".
"Zastrašujuće je što se ovaj list, koji već duže vreme širi mržnju i netrpeljivost, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << profesionalne novinare i javne ličnosti proglašava za izdajnike i strane agente – crtajući im tako metu na čelu – nalazi u državnom vlasništvu, a država njime upravlja preko nadzornog odbora, u kojem sedi i Suzana Vasiljević iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju.
Ističe se da je zastrašujuća i činjenica da je autor tog teksta, kao i glavni autor ovog nedeljnika, "zloglasni Đorđe Martić", čovek koji je bio urednik Politike ekspres kada je 6. aprila 1999. objavljen tekst "Ćuruvija dočekao bombe", koji je iste večeri pročitan i u Dnevniku RTS-a i bio je neka vrsta najave Ćuruvijinog smaknuća.
"Zastrašujuće je i to što se, slično kao krajem devedesetih, kada je Vučić bio ministar informisanja, vlast ne zaustavlja samo na tekstu, već se o njemu na televizijskim stanicama vodi rasprava, čime se sa jasnom namerom povećava "diseminacija" ovog skandaloznog poziva na linč", stoji u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.