NUNS: Posle presude za ubistvo Ćuruvije procesuirati i druge zločine nad novinarima

Izvor: Beta, 05.Apr.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS: Posle presude za ubistvo Ćuruvije procesuirati i druge zločine nad novinarima

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozdravilo je danas izricanje prvostepene presude optuženima za ubistvno novinara Slavka Ćuruvije 20 godina od tog zločina, ali i izrazilo nezadovoljstvo što nisu otkriveni neposredni izvršilac ubistva, ni njegovi ključni nalogodavci čime bi pravda bila konačno zadovoljena."NUNS ponavlja zahtev da se do kraja rasvetle i procesuiraju i ubistva novinara Radislave Dade Vujasinović i Milana Pantića, kao i drugi zločini prema novinarima, čime bi država Srbija pokazala nedvosmislenu posvećenost novinarskim i medijskim slobodama", navodi se u saopštenju.Specijalni sud u Beogradu osudio je danas za ubistvo Ćuruvije na po 30 godina zatvora bivše šefove DB Radomira Markovića i Milana Radonjića, dok su po 20 godina kazne dobili operativci DB-a Ratko Romić i Miroslav Kurak.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

POSLE 20 GODINA, DONETA PRESUDA: Ćuruviju je ubilo NN LICE, a "nije poznato" ni ko je NARUČIO ZLOČIN

Izvor: Blic, 05.Apr.2019

Ko je naredio ubistvo novinara Slavka Ćuruvije i ko je ispalio smrtonosne hice iz "škorpiona" u njega, ostaje enigma i posle prvostepene presude izrečene optuženima dve decenije posle zločina u Svetogorskoj ulici u prestonici Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.