NS: Snimljen obračun maloletnika

Izvor: B92, 17.Sep.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Snimljen obračun maloletnika

Novi Sad -- Maloletnik, koga je mačetama juče povredila grupa huligana, operisan je i u stabilnom je stanju. Na internetu se pojavio snimak tuče sa sigurnosnih kamera.

Ovaj obračun, još jedan od mnogih teških obračuna maloletnika, ponovo otvara pitanje nebezbednosti života u Novom Sadu.

Neizmireni računi dve, nezvanično, navijačke grupe, skoro tragično su izmireni u jednom novosadskom prolazu.

Sigurnosne kamere su zabeležile tuču, ali i napad mačetom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na šesnaestogodišnjeg M. M. Potom su se napadači razbežali, a on je ostao da leži u lokvi krvi.

Nakon hitne operacije, maloletni M. M. je u stabilnom stanju i oporavlja se. Nanete su mu brojne povrede, od kojih je najopasnija bila posekotina u gornjem delu stomaka.

Novosadska crna hronika makar jednom nedeljno beleži slične slučajeve oružanih obračuna maloletnika, a takođe jednom nedeljno slušamo i obećanja da će načelnik policije biti postavljen za nekoliko dana, i tako već skoro četiri godine.

Iako je, prema prvim informacijama, jedan od trojice napadača uhapšen još sinoć, policija je tokom dana, bez odgovora na naša pitanja, samo saopštila da intenzivno radi na pronalaženju izvršilaca.

Psihijatar Nebojša Baračkov kaže da se sada mora gasiti požar, jer "gori do noktiju", ali i ističe da je svima teško da se bave prevencijom, koja jedina daje rezultate dok su mladi razuzdani i bez kontrole.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je ovaj incident i ocenio da takvi incidenti nisu problem samo Novog Sada, već su "odraz stanja u društvu".

"To je pitanje za svakog od nas, to je pitanje porodice, obrazovno-prosvetnog sistema", rekao je Vučević.

Ponovio je zahtev da u Novom Sadu konačno, nakon četiri godine, bude izabran načelnik policije, ali je ocenio da ne može ni policija da

reši sve probleme.

"Naravno da je to važno, ali ovo je odraz stanja u društvu, odraz stanja u državi, odraz stanja u našem gradu. Očigledno da jedan deo populacije nema nikakav strah od bilo kakve sankcije i da ne preza od bilo čega", kazao je Vučević.

Vršnjačko nasilje, njegovi koreni i to ko ga hrani, kao i to gde su omanuli porodica, škola i društvo biće tema sutrašnjeg "Kažiprsta", a gošća Suzane Trninić od 9 i 30 časova biće psiholog Biljana Lajović, koordinator Jedinice za prevenciju nasilja u Ministarstvu prosvete.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NS: Snimak obračuna maloljetnika

Izvor: Cafe.ba, 17.Sep.2013

Novi Sad -- Maloljetnik, koga je mačetama juče povrijedila grupa huligana, operisan je u Dječjoj bolnici i u stabilnom je stanju. Na internetu se pojavio snimak tuče.

Nastavak na Cafe.ba...

Ovako seku mačetom u Novom Sadu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2013

Na internetu se pojavio snimak sa sigurnosne kamere ispred Građevinske škole u Novom Sadu na kome se vidi tuča maloletnika, u kojoj je jedan isečen mačetom. Maloletnik, koji je povređen mačetom, operisan je u Dečjoj bolnici i u stabilnom je stanju...Neizmireni računi dve, nezvanično, navijačke...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.