NS:Dečak napadnut mačetama stabilno

Izvor: B92, 17.Sep.2013, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS:Dečak napadnut mačetama stabilno

Novi Sad -- Maloletnik, koga je mačetama juče povredila grupa huligana, operisan je u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, a prema rečima lekara, u stabilnom je stanju.

On je teže povređen ispred Građevinske škole u Novom Sadu kada ga napala grupa mladića mačetama i sekirama, što je još jedan incident u glavnom gradu Vojvodine, u kojem je bezbednosna situacija, prema tvrdnjama građana i političkih partija, sve lošija. Građani Novog Sada zabrinuti za bezbednost.

"Dete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zadobilo povrede u vidu posekotine donjeg dela grudnog koša i abdomena širine 20 centimetara, gde dublje strukture nisu oštećene", rekao je novinarima portparol Dečje bolnice Dušan Vuković.

Dodao je da maloletnik ima povrede ramena, kuka i podlaktice u vidu posekotine, a kod podlaktice mu je oštećen veći krvni sud.

Prema navodima medija, policija je vrlo brzo privela jednog od učesnika, punoletnog D.K., jednog od navijača "Vojvodine", dok se za ostalima i dalje traga.

Građani Novog Sada su u anketi agencije Beta na Limanskoj pijaci jutros kazali da su zabrinuti pre svega za svoju decu, ali i za sebe, zbog porasta nasilja među mladima.

"Mojoj komšinici su dva dečaka od 14 i 15 godina strgala lančić sa vrata nedavno ispred ulaza u zgradu, a potom nisu čak ni bežali, već su bezbrižno odšetali", ispričala je Mara (52).

Stanimir (63) je rekao da su njegovom maloletnom unuku pre tri meseca vršnjaci oteli mobilni telefon, zbog čega dete ima "traume", nerado izlazi iz kuće, a roditelji ga prate u školu i iz škole.

"Novi Sad se pretvorio u Bronks, ne mogu da verujem šta se desilo sa onako mirnim gradom, koji je bio najbezbrižnije mesto za odrastanje u bivšoj Jugoslaviji", kazao je Aleksandar (43).

Sve političke partije u Novom Sadu izrazile su protest zato što glavni grad Vojvodine ni posle četiri godine nije dobio načelnika policije i još 300 policajaca, koliko je prema procenama potrebno ovom gradu da bi policija popunila svoje redove i mogla efikasnije štititi bezbednost sugrađana.

Opozicione partije su u više navrata optužile gradske vlasti da ne čine dovoljno da unaprede bezbednost.

U Novom Sadu je na vlasti koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, dok su u opoziciji Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Srpska radikalna stranka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srednjoškolac povređen mačetom operisan

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Sep.2013

Srednjoškolac koga je mačetama juče povredila grupa huligana, operisan je u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, a prema rečima lekara, u stabilnom je stanju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Dečak napadnut mačetama stabilno

Izvor: Telegraf.rs, 17.Sep.2013

Maloletnik M. M., koji je teže povređen ispred građevinske škole u Novom Sadu, kada ga je napala grupa mladića, operisan je u Dečjoj bolnici

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.