NS: Osumnjičeni navijači u pritvoru

Izvor: B92, 27.Jan.2012, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Osumnjičeni navijači u pritvoru

Novi Sad, Beograd -- Novosadski Viši sud večeras je, posle višečasovnog saslušanja, odredio pritvor do mesec dana za 13 osoba osumnjičenih za napad na hrvatske navijače u Novom Sadu

Za dva lica se još traga.

Kako je Tanjugu izjavio istražni sudija Nenad Simović, posle saslušanja koje je obavilo više sudija, pritvor je određen za svih 13 privedenih po nalogu tužilaštva, osumnjičenih za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i na javnom skupu a jedan od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i za nedozvoljeno držanje oružja.

Sudija Simović je dodao da su gotovo svi tokom saslušanja negirali izvršenje krivičnog dela za koje se terete.

Po nalogu nadležnog tužilaštva za sprovođenje istrage, osumnjičeni, među kojima nije bilo maloletnika, su dovedeni na saslušanje oko 15 sati, rekla je portparol suda Svetlana Tomić Jokić.

Policija je u sredu odredila zadržavanje za 13 osoba iz Novog Sada i Beograda zbog sumnje da su organizovali nerede posle utakmice Evropskog prvenstva za rukometaše Hrvatska-Francuska, odigrane u utorak uveče u novosadskom "Spensu".

Prema saopštenju MUP-a, slobode su tada lišeni Deni U. (22), Dragan J. (22), Dražen N. (22), Ivan K. (22), Aleksandar K. (23), Jovan B. (22), Nemanja P. (21), Dragan B. (23), Saša I. (22) sa područja Novog Sada i Nikola T. (24), Marko J. (23), Ivan A (26) i Dhorđe A. iz Beograda.

Prema izjavi sudije Simovića, traga se za osumnjičenim Rastkom C. i Petrom L.

Novosadska policija traga za mladićem, snimljenim video-kamerom u jednoj prodavnici, koji se tereti da je učestvovao u paljenju automobila hrvatskih registarskih oznaka u Novom Sadu, saopštila je Policijska uprava u tom gradu.

Na snimku napravljenom sigurnosnim kamerama na jednoj benzinskoj pumpi u Novom Sadu vidi se mladić u beloj dukserici i sivoj jakni sa kapuljačom kako plaća račun.

Policija je objavila fotografiju osumnjičenog za krivično delo nasilničkog ponašanja na sportskoj priredbi i pozvala građane koji ga prepoznaju da se jave na telefon 064/892-40-55.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.