NOVO UPOZORENJE IZ RHMZ: Taman smo se oporavili od pljuskova, stiže PONOVO NEVREME! Oluja u narednim satima u ovim delovima Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jun.2021, 22:23

NOVO UPOZORENJE IZ RHMZ: Taman smo se oporavili od pljuskova, stiže PONOVO NEVREME! Oluja u narednim satima u ovim delovima Srbije

Danas je jako nevreme zahvatilo zapadni deo naše zemlje

Republički hirdometeorološki zavod Srbije večeras je izdao novu najavu za pljuskove, grmljavinu i nevreme u pojednim delovima zemlje.

- U naredna 2 časa na zapadu Srema, u Mačvi, na jugu Banata i Pomoravlju mestimično kiša, pljuskovi i grmljavina. Tendencija slabljenja - stoji u najavi.

Podsećamo, jako nevreme koje je zahvatilo celu Zapadnu Srbiju, nije zaobišlo ni gornjomilanovački kraj. Jaka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kiša koja je se pretvorila u grad pogodila je sela Pranjani, Koštunići i Leušići.

- Nisam se nadao da nas ovako nevreme može pogoditi u junu mesecu, kiša je lila kao iz kabla. Ubrzo se pretvorila u grad koji je padao više od 15 minuta i time pričinio štetu na poljoprivrednim kulturama, najviše na luku kog imamo u bašti, nisu pošteđene ni maline koje ionako neće biti u punom rodu zbog učestalih vremenskih nepogoda - kazao je za RINU Radoš Tomović meštanin sela Koštunići.

Vremenska prognoza za vikend

Vremenska prognoza za vikend pokazuje da će nam tokom subote i nedelje biti potrebni kišobrani pre nego što stupimo u pravo leto. Iako će biti toplo, u pojedinim delovima Srbije i dalje možemo da očekujemo pljuskove.

Najviša dnevna temperatura će biti oko 23 stepena na jugozapadu, a 26 stepeni na severu Srbije. U Beogradu do 27 stepeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.