NOVO SENZACIONALNO OTKRIĆE NAUČNIKA: Pronašli novi organ u grlu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 13:58

NOVO SENZACIONALNO OTKRIĆE NAUČNIKA: Pronašli novi organ u grlu!

Novootkrivene žlezde su nazvali tubarnim pljuvačnim žlezdama

Ranije su stručnjaci mislili da postoje samo mikroskopske pljuvačne žlezde unutar nazofarinksa iza nosa, ali istraživači holandskog instituta za rak su otkrili novi set pljuvačnih žlezda dužine skoro 2 centimetra.

zbog njihovog položaja nad delom hrskavice koji se zove torus tubarius.

Prilikom PSMA PET-CT skeniranja lekari ubrizgavaju pacijentu radioaktivni "trag". Ovaj tragač se dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veže za protein PSMA koji je povišen u ćelijama karcinoma prostate, a takođe je vrlo dobar u otkrivanju tkiva pljuvačnih žlezda.

Istraživači su rekli da će se novootkrivene žlezde verovatno koristiti za podmazivanje gornjeg dela grla iza nosa i usta, piše Sky News.

Kako bi potvrdili svoje otkriće naučnici su, predvođeni onkologom Vauterom Vogelom, pregledali 100 pacijenata i otkrili da svi imaju te žlezde, a secirali su i područje nazofarinksa dva tela i rezultati su bili isti.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.