NOVI ZEMLJOTRES NA BALKANU! Najjači udar u Hercegovini, a treslo se ŠIROM OKOLNIH ZEMALJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2020, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI ZEMLJOTRES NA BALKANU! Najjači udar u Hercegovini, a treslo se ŠIROM OKOLNIH ZEMALJA!

Na Balkanu su u poslednja dva meseca primetni potresi različitih jačina.

Jug Bosne i Hercegovine je rano jutros pogodio zemljotres.

Prema podacima Evromediteranskog seizmološkog zavoda potres je bio jačine 3,7 stepeni po Rihteru.

Epicentar je bio 16 kilometara od Ljubinja, nekih 77 kilometara južno od Sarajeva, na dubini od dva kilometra. Zemljotres se osetio snažno i u Trebinju, ali i duž cele obale. Potres se osetio i u Hrvatskoj, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Dubrovniku.

Kao što je poznato, ovaj deo zemlje je seizmički aktivan, s obzirom na to da se i prošle godine, i to u novembru i decembru, treslo. Tada, kao i sada nije bilo žrtava niti veće materijalne štete.

Map of felt reports received so far following the #earthquake M3.7 in Bosnia and Herzegovina 41 min ago pic.twitter.com/izitQ4vR3m

— EMSC (@LastQuake) February 8, 2020

I u drugim delovima sveta jutros je bilo zemljotresa. Zemljotres jačine 6,2 stepena pogodio je oblast 122 kilometara južno od Kokopoa u Papua Novoj Gvineji, saopštio je danas Američki geološki zavod.

Zemljotres je registrovan na dubini od 31,3 kilometara.

Podsetimo, na Balkanu su u poslednja dva meseca primetni potresi različitih jačina.

U zemljotresu jačine 6,4 stepena po Rihteru koji je pogodio Albaniju 26. novembra poginula je 51 osoba, više od 13.000 ljudi ostalo je bez krova nad glavom, a više od 14.000 objekata je oštećeno i to je bio u ovom periodu jedan od najrazornijih zemljotresa na Balkanskom poluostrvu.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u BiH

Izvor: B92, 09.Feb.2020

Jug Bosne i Hercegovine rano jutros pogodio je zemljotres jačine 3,7 stepeni po Rihteru, prenosi Avaz.ba...Prema podacima Euromediteranskog seizmološkog zavoda, epicentar je bio 16 kilometara od Ljubinja, 77 kilometara južno od Sarajeva, na dubini od dva kilometra...Ovaj deo BiH seizmički je aktivan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.